Nagyatád adott otthont a negyedik korcsoportos futsal (futszal) diákolimpia Somogy megyei döntőjének. Az általános iskolás csapatokban ezúttal is jó néhány tehetséges fiatal rúgta a labdát.

- Egy nagy népszerűségnek örvendő rendezvény a diáksport szövetségen belül, mert talán a legtöbb csapat ebben a korosztályban szokott pályára lépni. Somogy megyében is ugyanez a helyzet, és a mai időjárási körülmények között is megérkezett a kilncből hat csapat, ami angy dolognak számít még a mérkőzéseken kívül is - mondja a Somogy Megyei Diáksport Szövetségszakágvezetője, Major Gábor.

A házigazdák szerettek volna élni a hazai pálya előnyével. - Egy mérkőzésen vagyunk túl, a bemutatkozás jól sikerült. 4-0-ra megvertük a fonyódi csapatot, amivel nagy lépést tettünk azért, hogy a négy közé jussunk - tette hozzá a nagyatádi felkészítő edző, Szakály Gyula.

A kaposvári színeket a Gyakorló fiataljai képviselték, az esélyesség terhével.
- Nyilván az a tervünk, hogy megnyerjük a tornát, és kijussunk az országosra. A nagy rivális a Siófok, de remélem, jó meccset játszunk velük - mondja Horváth Ferenc , a kaposvári Gyakorló iskolából.
A pályára lépő együttesek izgalmas, időnként színvonalas mérkőzéseket játszottak egymással. A szakemberek abban bíznak, hogy nem szakad meg a szép hagyomány: a legjobb somogyi együttesnek ott a helye az országos élmezőnyben is.


- Jól szokott szerepelni a Somogy megyei győztes az országos döntőn. Itt három csapat közül, Siófok, Nagyatád és Kaposvár között dől el a bajnoki cím sorsa. Nagyon remélem, hogy aki megnyeri, legalább a legjobb nyolcig eljut majd az országos döntőn. ami három hét múlva lesz Zalaegerszegen - mondja Major Gábor.


A megyei döntőt végül a kaposvári Gyakorló nyerte meg a nagyatádiak és a siófokiak előtt. Mögöttük az andocsiak, a csurgóiak és a fonyódiak végeztek.






Címkék: mérkőzött, hat, győzelem, kaposvári, csapat, olimpia, sport