A Diamant együttese az alapszakasz hajráját az előkelő ötödik helyrőlm várja, és a legutóbbi fordulóban a bajnoki címvédő BSE gárdáját is sikerült megverni 3:1 arányban.

A női röplabda-bajnokság alapaszakaszában a felnőttek meccse után a juniorok lépnek elő főszereplővé. Nem volt ez másként a Diamant-BSE összecsapás után sem.

- A junior csapat alapját a felnőtt kerettagok adják. Néhányan már meghatározó szerepet kapnak a felnőtt csapatban is. A bajnokság első negyedében szerepelünk, én úgy érzem, van esély bekerülni az országos döntőre, de ez az elkövetkezendő négy-öt meccsen fog eldőlni - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Pálfy Marianna.

A kaposvári egyesület junior korosztálya 2012-ben bronzérmes lett, és az idén is sikerült formába lendülni.

- A kezdeti nehézségeket leszámítva nagyon sokat fejlődtünk. Az elmúlt kilenc meccsünkből megnyertünk ötöt, ami mindenképpen fejlődés - mondta a csapatkapitány, Szarka Vivien.

A kék mezes kaposvári lányok a fővárosi 3-0-s siker után hazai pályán szoros, izgalmas mérkőzést játszottak a BSE gárdájával. Az első szettet a ráadásban sikerült behúzni 29:27 arányban, 2-0 után aztán szépítettek a vendégek, így csak a negyedik játszmában dőlt el a győzelem sorsa. A 3-1-es végeredmény 99 perc után alakult ki. A Diamant fiataljai ezzel továbbra is őrzik ötödik helyüket a tabellán.

Címkék: pálfy, mcm, diamant, sport, röplabda, kaposvár