A Kaposplast Mágusok legénysége 17 ponttal múlta felül soros ellenfelét.

- Kulcsmomentum a védekezés volt. Ötven pont alattt tartottuk az ellenfelet, ami tökéletes. erre készültünk a héten, erre a 3-2-es zónára készültünk, amit meg is valósítottunk, így alakult ki a húszpontos győzelem - mondta a Kaposplast Mágusok KK játékosa, Fodor Dénes.

A Mágusok nyolc ponttal nyerte az első és a második negyedet, és a szünetben már 37:21 arányban vezetett. A szintén jó erőkből álló Zrínyi a térfélcsere után már visszafogta ellenfele lendületét, de a 65-48-as vereséget így sem tudta elkerülni. A győztes együttesben Mihalics 15, Horváth 10, Déri, Csordás és Magyarfi pedig 8-8 pontot szerzett, a túloldalon Kubatov 16, Tóth pedig 12 pontig jutott.

- Sajnos egy elég méretes vereségbe belefutottunk. nem számítottunk rá, mert teljes kerettel érkeztünk, sajnos így sikerült. Az elején elmentek tíz fölött, a harmadik negyedben tudtunk volna felzárkózni, de elfáradtunk, végül 15 felett kikaptunk - értékelt a Zrínyi DSE játékosa, Ötvös Richárd.

A Mágusok eddig hét meccsből hetet nyert, és a szintén veretlen Tüskevár, valamint a Zrínyi és a Somogyjád előtt áll az első helyen.

- Úgy érzem, eddig önmagáért beszél. Veretlenül állunk a tabella élén. Eddig hoztuk a kötelezőt, jönnek a nehezebb mérkőzések, meglátjuk, most dől el, mire elég a végén - tette hozzá Fodor.

A legutóbbi játéknapon a Kaposvári KK 15 ponttal nyert a Henger ellen, a Meló-Diák pedig ugyanebben az arányban győzte le az ATM-VTP gárdáját. A Tüskevár felülmúlta a Somogyjádot, a Táncsics pedig a Nagyatád csapatát. Folytatás szombaton 10 óra 30 perctől a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: plast, mágusok, megye, kosár, labda, kapos, sport