A Lovasakadémia SC Kaposvár 2006-ban bővült ki ritmikus gimnasztika szakosztállyal, amely napjainkra a sportág legeredményesebb Somogy megyei műhelyévé nőtte ki magát. A szakosztályvezető és vezetőedző dr. Balogh Orsolya és segítője, Szabó Anikó jóvoltából tehetségek sora bontogatja szárnyait Nagyatádon, Kaposváron és immár a szennai sportcsarnokban is. A fiatalok az elmúlt év végén ünnepi gálán mutathatták meg, mit tudnak.

A 15 esztendős Boros Ninetta 2012-ben minden versenyen az összes számot megnyerte, ahol elindult, így négyszeres magyar bajnoknak, kilencszeres vidékbajnoknak és ötszörös diákolimpiai bajnoknak vallhatja magát. Laklia Lúcia és Murányi Anna ugyancsak a közvetlen élmezőny tagja, és tavaly a felnőtt szalag csapat is az első helyig menetelt a suli-olimpián.

Az ünnepi gálán mindenki szőnyegre lépett produkciójával, és gálagyakorlatok is szerepeltek a színes programban. A gyerekek ezúttal nem a pontozóknak, hanem a szülőknek, hozzátartozóknak bizonyítottak a nagyatádi sportcsarnokban.

Címkék: Lovasakadémia, ritmikus gimnasztika, utánpótlás, csapat, bajnok, sport