A szabolcsiak saját otthonukban bárkit megverhetnek, a somogyiak viszont eredményes, jó játékkal szeretnék meglepni soros ellenfelüket. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a nyírségiek otthonában.

Tizennégy forduló után természetesen már kirajzolódtak az erőviszonyok a bajnokságban. Sokat mondó adat, hogy a kaposváriak 11 győzelemmel és 3 vereséggel a második helyen állnak, a szabolcsiak pedig öt-kilences mutatóval a kilencedik helyről várják a folytatást. A Nyíregyháza nagyon bízik a hazai pálya előnyében: saját otthonában már megverte a Pécs, ZTE, Körmend, Debrecen, Szeged ötöst, és mindössze a Jászberénytől kapott ki. A somogyiak emiatt is nehéz meccsre számítanak.

- Nyíregyházán minden évben megszenvedtünk, és nem is tudom, mikor nyertünk utoljára. Ezzel minden csapat így van. Hazai pályán nagyon erősek, van három jó külföldiük, tehetséges fiataljaik egy idősebb Boldizsárral kiegészülve, így hazai pályán mindenképpen veszélyesek - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A kaposvári együttes tagjai visszatértek karácsonyi pihenőjükről, és a deréksérüléssel bajlódó Szőke Balázson kívül mindenki edzett a héten. A fiúk már nagyon várják a pontvadászat folytatását.

- Egy ilyen nagyobb pihenő után az első mérkőzés mindig nehezebb, de megpróbáltunk újra formába lendülni. Szerintem nem lesznek gondok. Minden csapatra maximálisan fel kell készülni. Így teszünk a Nyíregyháza ellen is, nem félünk tőlük, de komolyan kell venni őket, mint minden csapatot - mondta Kovács Soma.

A KKK előtt komoly feladatok várnak a bajnokságban és a kupában, és a fiúk szeretnének úgy teljesíteni, mint az elmúlt hónapokban.

- Egyénileg nem tudom, maguknak mit fogadtak meg a fiúk, de a csapat célja az, hogy legyünk a legjobbak között. Ha tudjuk hozni az elmúlt időszak teljesítményét, ha a hazai mérkőzéseinket hozzuk és idegenben is a megnyerjük, amit meg kell, bent lehetünk az első hatban a Szolnokkal együtt, és a középszakaszban bebiztosított helyünk lehet az első nyolcban - mondta Fekete Ádám.

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a nyírségi városban, a mérkőzésről online közvetítésben számolunk be a kapos.hu internetes portálon.

Címkék: nyíregyháza, percről-percre, kaposvári, kosárlabda, KKK, sport