A Város Napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen átadták az év sportolói díjakat is. A hölgyek között ismét Gyenesei Leila öttusázó bizonyult a legjobbnak, aki megőrizte a helyét a sportág nemzetközi élmezőnyében. A férfi sportolók között a Vízügyi SC kajak-versenyzője, dr. Csima Ferenc érdemelte ki a címet, aki három világbajnoki és öt magyar bajnoki címet szerzett a masztersz korsztályban.
Az év csapata címet ezúttal is a kaposvári férfi röplabdacsapat képviselői vehették át.

Újabb értékes magyar bajnoki dobogós helyezéssel gazdagodtak a kaposvári birkózók. A sportiskola reménységei a hazai rendezésű serdülő csapatbajnokságon léptek szőnyegre, és tizenöt együttes közül végül a harmadik helyet érdemelték ki.

Hangulatos gálavacsora keretén belül köszöntötték Somogy megye elmúlt évi legjobb sportolóit. Ezúttal kilenc kategóriában hirdettek győztest és helyezetteket, illetve különdíjakat is átadtak. A felnőttek között Pataki Fanni úszó, Pál Tamás lábteniszező és a Majthényi Szabolcs, Domokos András vitorlázó repülő hollandi páros bizonyult a legjobbnak.

Kaposvár elmúlt évi diákolimpiai bajnokait és korosztályos magyar bajnokait köszöntötték a Munkácsy Mihály Gimnáziumban. A hagyományos ünnepségen átadták az év diáksportolói díjakat is: egyéniben Varga Krisztina uszonyosúszó és Szabó Márk atléta, csapatban pedig az Építő- és Faipari Szakképző Iskola teremlabdarúgó együttese érdemelte ki a címet.

0-2-ről fordítva szerezte meg története 15. Magyar Kupa-elsőségét a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Demeter György legénysége a Budapesten megrendezett döntőben a nagy rivális Kecskemét ellen nyert öt szettben, így egymás után hetedszer lett első.

Kaposvár elmúlt évi nemzetközi helyezettjeit és magyar bajnokait köszöntötték a Városházán. A város versenyzői 2011-ben is világ- és Európa-bajnoki aranyérmeket és dobogós helyezéseket szereztek, emellett 19 sportágban nyertek magyar bajnoki címeket. Az ünnepségen átadták az év utánpótláskorú sportolói díjakat is.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. A kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében sporttörténelmet írt a siófoki női csapat. A Balaton-partiak idegenben győzték 33:20 arányban a BSE gárdáját, így először jutottak be a legjobb négy közé.

Nem sikerült a bravúr a csurgóiaknak: a fiúk hazai pályán két góllal megverték a Pick Szeged együtetsét, idegenben viszont súlyos vereségbe szaladtak bele.

Újabb magyar bajnoki címeket szerzett Csima Laura Ausztriában. Az Alpok-Adria SE serdülő válogatott versenyzője műlesiklásban és alpesi összetettben győzött, óriás-műlesiklásban pedig második lett. A serdülő fiúk mezőnyében Szabados Bodó a csapatversenyben, óriás-műlesiklásban első, műlesiklásban második helyet szerzett. A kaposvári sízők 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel fejezték be a rangos viadalt.

Megcsinálták! A kaposvári férfi vízilabdacsapat tagjai az alapszakasz viszontagságai után a szezon legfontosabb mérkőzésein kihozták magukból tudásuk legjavát, és megnyerték a BVSC elleni párharcot. A fővárosi bravúros diadal után zsúfolt ház előtt, hazai medencében is sikerült felülmúlni a fővárosiakat – ismét hosszabbításban és újra egy góllal, így a KVK bennmaradt az élvonalban! A csapat végül a kilencedik helyen fejezte be a szezont.

A szlovák válogatott Marián Stangel és Magic Boy nevű lovának győzelmével ért véget a kaposvári Mesterek Tornája Nagydíj-döntője. A Turi József díjugrató emlékverseny első helyéért négy nemzet 25 lovasa szállt harcba, és a legjobb magyar helyezést Tóth László érte el, aki második lett Isti nyergében.

Magabiztos győzelmekkel fejezte be az NB I-es pontvadászatot a kaposvári női röplabdacsapat. A lányok remek szezont zártak: egy hellyel előrébb léptek a tavalyihoz képest, így a kilencedik helyen végeztek az élvonalban.

Címkék: visszatekintés, cskk, demeter, fino, sport