A somogyi asztaliteniszsportban már hagyomány, hogy az egykori kiváló edzőről, Balogh Józsefről elnevezett emlékversenyen búcsúztatják az óévet. Így volt ez 2012 végén is.

- 19. alkalommal rendezzük meg a Balogh József emlékversenyt, és nem csak a legendás edzőre emlékezünk, hanem azokra a sportvezetőkre, edzőkre, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a somogyi asztalitneiszért. Ez nem csak egy verseny, hanem sporttalálkozó is - mondta a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Domján Tamás.

A Kaposvári AC és a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség rendezvényére az egész megyéből érkeztek sportbarátok. A kaposváriakon kívül Lengyeltótiból, Marcaliból, Taszárról, Nagybajomból és a Balaton partjáról is neveztek az egyéni és a páros küzdelmekre.
Az egész napos viadal keretein belül a 2012-es megyei körverseny legjobbjait is köszöntötték.

- Az asztalitenisz a szívem csücske, már Kaposváron is az volt, most pedig Siófokon játszom a bajnokcsapatban. Felemásra sikeredett az évem, a bajnokságban jól ment, a körversenyben viszont Balogh Arnolddal mi vagyunk a körverseny 2012-es páros bajnokai. Jómagam tudom, mint református lelkész, mennyire fontos a jó közösség. Siófokon, akik hozzánk tatoznak, rendszeresen rendezünk összejöveteleket, és ez van a sportban is. Óriási dolog, szólunk egymáshoz, kifejezzük az együvé tartozásunkat, jó dolog, hogy van egy ilyen. - mondta a siófoki Bartha Béla.

Az utánpótlás verseny a kaposvári Magyarcsik Laura és a balatonszárszói Tóth Bálint győzelmével ért véget. A szülők bajnokságát Vargáné Juhász Anett és Tollas István nyerte meg, a felnőttek között pedig a kaposvári Garbóczi Tünde és a lengyeltóti Márton János bizonyult a legjobbnak. A sportág megyei szövetsége az elmúlt évben is megtette a magáét, így az asztalitenisz szerelmesei jó néhány versenyen rajthoz állhattak.

- A nehéz helyzet ellenére talpon vagyunk, a versenyeinket megrendeztük. Sok ifjú tehetség tűnt fel a versenyeinken, minden feladatunk rendben van - mondta Domján Tamás.

Pénz híján továbbra is a saját tehetségekre kell alapozni, akiket fel is kell nevelni - tette hozzá a tapasztalt sportvezető. Az amatőr megyei körversenyt 2013-ban is megrendezi a szövetség.

Címkék: pong, asztali, ping, tenisz, somogy, sport