Jól indult és jól is zárult az év a kaposvári cselgáncsozók háza táján. A somogyi megyeszékhely dzsúdósai Járfás levente révén szerezték meg idei ötödik magyar bajnoki címüket. A 10 esztendős versenyző a  diák C korcsoportban, a kg-súlycsoportban próbált szerencsét fővárosban, és felülmúlta az edzők várakozásait.


- Megmondom őszintén, reméltem, hogy első leszek és meg is valósult - mondja Járfás Levente a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola veresenyzője.
Levente erőnyerőként kezdett, majd éles mérkőzések vártak rá a folytatásban.
- Három mérkőzésem volt. Az elsőn végigmentem, a másodiknál és a harmadiknál pontokat szereztem. Nehezek voltak, mert jó ellenfeleim voltak - tette hozzá Járfás Levente.
A kaposvári reménység a döntőben végig betartotta a megbeszélt taktikát, fegyelmezetten küzdött, és végül egy ipértékű dobással nyert. a versenyen alányok 30 kg-os küzdelmeiben Váldi Fanni 5. helyen végzett.


Az őszi, ikrényi diák A és diák B korosztályú rszágos bajnokságról négy érmet hoztak haza a sportiskola fiataljai: Kiss Krisztina ezüstérmet szerzett, Argay Angéla, Nádasdi Lili és Ziegenheim András pedig egyaránt bronzérmes lett.

- Kaposmérőben kezdtem Pali bá-nál, aztán eljöttem ide, a táborba, majd edzésbe álltam, és különböző versenyekre, és így kerültem oda - mondja Ziegenheim András a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzője. A vezetőedző szerint nem csak Berecz Pál felfedezettje, hanem a társak is eredményes jövő előtt állhatnak, ha továbbra is szorgalmasan dolgoznak.


- Most olyan évjárataink vannak, ez véletlen szerű, hogy egy-két országos szintű gyermekünk van. A mostani 7-8 évesek között lesznek olyanok, akik emlékeztetnek arra a nagy generációra, akik most 14 és 18 év között tartanak, úgyhogy mi a Zi egenheim Andrissal, a Járfás Levivel, Kiss Krisztinával jól jártunk, mert ők hidalják át azt az űrt, ahol kevesebb tehetséges gyermek van - hangsúlyozta Böröcz Zsolt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.


A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola hagyományos évzáróján a cselgáncs-szakosztály legjobbjai az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklóstól vehették át díjukat. Az elismerést – ez évi teljesítménye alapján - Kárpáti Emese és Fábos Kristóf érdemelte ki.

Címkék: évjárataink, indult, zárult, birkózás, jól, sport