A legfiatalabbakra ügyességi feladatok vártak, az idősebbek pedig már mérkőzéseket is játszhattak. Az eseményre Dombóvárról és Székesfehérvárról is érkeztek érdeklődők.

Benépesítették a fehér sportágat kedvelő szülők és gyerekek az Iszák utcai teniszcsarnokot. A Kaposvári TC által rendezett családi napon minden korosztály jól érezte magát. A nyolcvan főt számláló gyereksereg ügyességi és játékos feladatokat is kipróbálhatott.

- Második alkalommal rendezzük meg itt, de ennek volt folytatása Fehérváron. A fő üzenete, vagy a fő mottója az, hogy a családokba be kell, hogy épüljön a sport, és ez nyilvánvaló, hogy ha a család tagjai együtt sportolnak az nyilválvaló hosszú távon motiválttá válik a család ez ügyben is. A legkisebbeknek az ugynevezett play and stay program szerint dolgozunk, ez egy nemzetközi program. Egy kispályán könnyített labdákkal, ütőkkel játszanak a játékosok, és egy nagyobb pályán, ezt zöld pályának nevezik, itt már a nagyobbak, akik egy kicsit ügyesebbek - mondta a Kaposvári Tenisz Club vezetőedzője, Baranyai Sándor.

Az ifjú tehetségek mellett több mint 150 szülő vett részt a rendezvényen. Ők a sportolás mellett ebédet és süteményeket készítettek, sőt még a pályákat is karbantartották.

- Természetesen mindenki összefog és megpróbál segíteni ezen a jó kis rendezvényen. Az én feladatom például a pályának a karbantartása, nagyon szívesen teszem, ugye a bíróknak szükséges az, hogy megfelelően lássák a vonalakat, hogy a pontok bent van-e, kinn van-e, hogyan dölnek el - árulta el Dér Attila.

A családi napra Székesfehérvárról is szépszámú küldöttség érkezett.

- Nagyon fontos számunkra az az üzenet, amit 1873-74-ben a tenisz játék kitalálója, Winfield Clopton mondott, hogy nem csak kitalálta, a játékot szabadalmaztatta, hanem egy pici etikai könyvecskében leírta a viselkedés szabályait - mondta az Alba Bianca Tenisz Club vezetőedzője, Tóth Judit Bianka.

E szerint a teniszezőknek a pályán belül és azon kívül is sportemberhez méltóan kell viselkedniük. A fehér sport ifjú szerelmesei a kaposvári rendezvény során bizonyították, hogy nem csak tehetségükkel, hanem viselkedésükkel is rászolgálnak arra, hogy teniszütőt ragadjanak. A nagy sikerre való tekintettel vélhetően jövőre is lesz családi nap az Iszák utcai csarnokban.

Címkék: ütő, családi, nap, tenisz, rendezvény, sport