Keresztül-kasul bejárták, vagy inkább befutották a Klebelsberg középiskolai kollégium folyosóit a Mikulás Kupa résztvevői. A szervező megyei tájékozódási futó szövetség izgalmas programmal szórakoztatta a népes mezőny tagjait. A teremtájfutás után az épület-tájfutás következett a sorban.

- Az első futam egy hagyományos teremtájfutó volt, jól sikerült. A második már izgalmasabb, mert az egész épületen belül kell megkeresni a pontokat. Ebből egy futam volt, hibátlanul sikerült, még abból lesz három - mondta a NBA Római Katolikus Gimnázium, Kaposvár tanulója, Kánto Ádám.

- Nem csak a gyorsaságunkat, hanem a reakcióképességünket is le tudjuk tesztelni. Még nem hibáztam. A legfontosabb, hogy ne hibázzunk, az idő másodlagos, de az is számít - mondta a NBA Római Katolikus Gimnázium, Kaposvár tanulója, Németh Soma.

A tájfutás kinti és benti változatai immár egyre népszerűbbek a somogyiak körében is.

- Én is véletlenül keveredtem bele, de megtetszett, és ha bármikor van tájfutás, mindig megyek. és ha nem is mindig jó eredményekkel, de helytállunk, és élvezzük az egészet - tette hozzá Kántor Ádám.

A szervezők összesen nyolc kategóriában hirdettek győztest, és a korai sötétedést kihasználva még éjszakai tájfutásban is rendeztek versenyt.

Címkék: Mikulás Kupa, tájékozódási, Klebelsberg, terem, futás, sport