Ilyen és ehhez hasonló gólokat is láthattunk a Kaposvári Egyetem sportcsarnokában megrendezett utánpótlás futballtornán. A viadalon a rendező kaposváriak mellett a pécsiek, a szekszárdiak, a siófokiak és a zalaegerszegiek vettek részt. A tíz év alatti fiatalok remek meccseket játszottak egymással, és sok ügyes gyerek kergette a labdát a pályán.

- Rájöttek az egész országban arra, hogy az 5-11 éves korig történő képzés pótolhatatlan a későbbiekben. hH azt akarjuk, hogy a gyerekek ne pedagógiai deficittel menjenek fel a nagypályára 12 éves korban, akkor az 5-11 éves korig, hat-hét éven át történő korosztályos képzésben részt kell venniük - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár szakmai igazgatója, Botos Antal.

A szakmai igazgató hozzátette: a Bene Ferenc Akadémián egy éve kezdték el ezt a munkát, de a remények szerint két-három éven belül ledolgozzák a hátrányt, és felvehetik a versenyt a legjobbakkal is. A torna első helyét végül a Pécsi MFC szerezte meg.

- Az eredmény nem fontos ebben a korosztályban. Azt nézzük minden egyes tornán, hogy a képzés, a játékügyesség hogy áll. Szerintem a PMFC-nél jó úton járunk. A gyerekek most is szeretnek focizni, nálunk Pécsen 60-70 óvodás mindig jelenmtkezik. Leszűkültek a lehetőségek, nincsenek grundok, a gyerekek nem tudnak szabadidejükben annyit focizni, mint régen - mondta a PMFC-Mathias U10 edzője, Soós Attila.

Köves Roland kaposvári tanítványai végül a második helyen zárták a tornát, a legjobb kapusnak Horváth Milánt választották meg.

Címkék: U10, ezüstérem, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, labdarúgás, utánpótlás, sport