A Röplabda Akadémia rendezvényén 24 csapat mérte össze egymással az erejét, a lányok között a Toldi, a fiúk mezőnyében a Kodály bizonyult a legjobbnak.

A tavaly nyáron megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE egyik célja, hogy a legkisebbek is éles helyzetben mutassák meg, hol tartanak a fejlődésben. Az utánpótlás-nevelő műhely az elmúlt hétvégén nagyszabású háziversenyt rendezett az alsó tagozatos iskolásoknak.

- Ezt fantasztikusnak tartom - mondta az akadémia egyik alapítója, Vermesné dr. Merő Zsuzsanna elnökségi tag. - Ezen a tornán zömmel alsótagozatosok vesznek részt, több mint hatvan gyermek. Olyan szintű utánpótlást jelent ez, hogy ha piramis-rendszerben gondolkodunk, nagyon nagy lesz az alap. Ebből, ha megtartjuk a gyerekeket és megszerettetjük velük a röplabdát, akkor az a cél, amiért az akadémia létrejött, eredményt fog elérni. Vagyis hosszú távon is biztosított lesz az élvonalbeli csapataink megfelelő utánpótlása.

A mérkőzéseket két pályán rendezték a Toldi tagiskola tornatermében: a kettő-kettő elleni játék 11 szerzett pontig tartott. A rendező iskola kilenc együttest nevezett a tornára, de jöttek gyerekek a Gárdonyiból, a Kodályból és a Zrínyiből is. A csoportmeccsek nagy izgalmakat hoztak, és az edzők több tehetségre is felfigyeltek. A csoportelsők a végső győzelemért szálltak harcba, és a lányok versenyében végül a Toldi szerezte meg az első helyet a Gárdonyi előtt. A fiúk küzdelméből a Kodály került ki győztesen. Külön köszönet illeti a szervező Nagy Andreával az élen a felkészítő edzőket, illetve a lelkes szülőket, akik szép számmal vettek részt a rendezvényen. A viadalon minden kezdő gyermek játéklehetőségehez jutott, és még közelebb került ehhez a sportághoz.

Az eredmények.

A csoportkör győztesei. A1: Gárdonyi 1, B1 :Kodály 1, C1: Toldi 9 , D1: Toldi 3 , E1 : Vegyes 1, F1: Toldi 1. A csoportelsők játszottak egymás ellen az 1-6. helyekért, a csoport második helyezettek pedig a 7-12. helyekért

A végeredmény: Leányok: 1.Toldi 1., 2. Gárdonyi 1, 3. Vegyes 1,  4. Toldi 3., 5. Toldi 9., 6.Toldi 2., 7. Vegyes 2., 8. Toldi 4., 9. Gárdonyi 2., 10.  Toldi 6., 11. Toldi 5., 12. Zrinyi 3.

Fiúk: 1 Kodály 1., 2. Kodály 2., 3. Kodály 6.

Minden versenyző oklevelet és sportszeletet kapott, az első három helyezett csapat éremben részesült!

A felkészítő edzők. Toldi- Lábas Judit. Gárdonyi :Bánhegyi Istvánné. Vegyes Szeitz Szilvia. Zrinyi: Rédlingné Szabó Gabriella. Fiúk: Kodály - Zarka Péter, Ágfalvi Krisztina.

Címkék: szupermini, korosztály, röplabda, torna, Kaposvár, sport