A kaposvári Mágusok Egyesület ebben az évadban három korosztályban indított leány kosárlabdacsapatot az utánpótlás bajnokságokban. A serdülő és a kedet együttes mellett a 2000-es születésű tini korosztály is szerencsét próbál a mérkőzéseken.

- Mind a három korcsoportban túlvagyunk az első fordulón, sőt a serdülőknél, a kadetnél már a második fordulón is. Vegyes a kép, van győzelmünk és vereségünk is, de még tart a bajnokság. Több forduló lesz. A jelenlegi mérkőzést játszó korosutály a tini, ez a második fordulójuk. Az elsőben egy győzelmet és egy vereséget szereztünk - mondta a kaposvári Mágusok Egyesület edzője, Körmendiné Hajdu Gyöngyi.

A lányoknak nagy élmény, ha a sok edzés mellett tétmeccsen is bizonyíthatnak. A Mágusok legtehetségesebb növendékei messze jutottak, és a remények szerint a legfiatalabbak is sokra vihetik majd.

- Igazából ezek a lányok jelentik a jövőt, ők a legfiatalabbak. Vannak, akik most kezdenek, 2003-05-ös születésüek, ők az előkészítő csoport. Ez a második évünk, hogy versenyeztetjük a tini korcsoportot, igyekszünk - tette hozzá az edző.

A kaposváriak végül két vereséggel zárták az alapszakasz hazai rendezésű fordulóját. A Pécsi Kosárlabda Akadémia 72:62 aráynban bizonyult jobbnak, a magyar bajnok győriek utánpótlása pedig 91:53 arányban nyert a Mágusok ellen.

Címkék: tini, kosár, lány, torna, mérkőzés, sport