A lányok eddigi mérlege öt győzelem és öt vereség, ami mindenképpen biztató az alapszakasz második köre előtt. A Pálfy-tanítványok célja továbbra is a nyolc közé jutás, és a hétvégi dupla fordulóban újabb nagy lépést tehetnek előre. A Diamantra két hazai találkozó vár: pénteken 17 órától a Miskolc, vasárnap 16 órától pedig a TFSE lesz az ellenfél a városi sportcsarnokban.

Hatott a fekete mágia: szerencsét hozott a kaposvári lányok vadonatúj fekete meze az újpesti találkozón. A csapat 2-1-es hátrányból nyert 3:2 arányban úgy, hogy a lilák már 8:4-re és 13:9-re is vezettek az ötödik játékrészben. A Diamant játékosai nem ismertek lehetetlent, minden egyes pontért nagyot küzdöttek, és a kiélezett helyzetekben bátor megoldásokra is futotta az erejükből.
„Nagyon nehezen melegedtünk játékba Újpesten, és az első szettben rögtön ki is kaptunk – emlékezett vissza az összecsapásra a Diamant egyik alapembere, a 25 esztendős Kondor Tímea, aki a nyáron a bajnoki bronzérmes BSE gárdájától tért haza szülővárosába. - A második játszmát aztán megnyertük, összeszedtük magunkat, és végül nyerni tudtunk. A szép sikert s csapategységnek tulajdonítom, illetve annak, hogy egymásért is küzdöttünk a pályán. Remélem, így lesz ez máskor is, és nem kell öt szett ahhoz, hogy kijöjjön belőlünk ez a teljesítmény...”

A kaposvári lányok 10 forduló után, a Vasas, a TFSE és a Békéscsaba mögött a negyedik helyen állnak, vagyis vezetik a középmezőnyt. A hétvégi dupla fordulóban tovább gyarapíthatják a pontok számát: pénteken a Miskolc, vasárnap a TFSE látogat a városi sportcsarnokba.

„A miskolciak ellen mindenképpen nyerni szeretnénk, és a TFE ellen is mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk – folytatta Kondor Tímea. - Én úgy gondolom, hogy a formálódó csapatunkkal jól helytálltunk az alapszakasz első körében. Két meccs kivételével hoztuk azt, amit tudunk; a Békéscsaba elleni hazai és a BSE elleni idegenbeli mérkőzésünk sikerült gyengébben. Remélem, a folytatás is jól alakul majd, és elérjük a kitűzött célt, vagyis a nyolc közé jutást az NB I-ben.

A tavalyi tizedik és az idei kilencedik hely után megérdemelné a helyi középiskolásokra és egyetemistákra épülő társaság, hogy ismét előrelépjen egy pozíciót. A felsőházi rájátszásban pedig már teher nélkül, felszabadultan röplabdázhatnának a lányok.

Címkék: egység, röpi, diamant, röplabda, kaposvár, sport