A kaposváriak már pénteken elutaztak a találkozó helyszínére, és nem titkoltan abban bíztak, hogy a még nyeretlen Kastela otthonában megszerzik első idegenbeli győzelmüket. Nos, a tervek ezúttal nem valósultak meg. A jó napot kifogó horvátok már az első szett elején magukhoz ragadták az irányítást, és fokozatosan növelve előnyüket, magabiztosan nyertek. A folytatásban már izgalmasabb volt a küzdelem: a magyar bajnok szinte végig tartotta a lépést ellenfelével, és a szett sorsa csak 21:20 után dőlt el. A Fino erejéből több pontra már nem futotta, így hamar kialakult a végeredmény. A harmadik játékrészben is jól nyitott a Kastela, és a szett derekán öt ponttal járt előrébb. A somogyiak küzdöttek, akartak, mindent megpróbáltak, de ezúttal még szépíteniük sem sikerült. A Kastela ezzel elkönyvelhette első győzelmét a sorozatban, a Fino pedig továbbra is várhat első idegenbeli sikerére.
Folytatás pénteken 17 órától a szlovák Bratislava ellen, a kaposvári városi sportcsarnokban.

Demeter György: A hazaiak az alapjátékban ma egyértelműen jobbak voltak, főként nyitásaikkal kerekedtek fölénk. A Kastela végig irányította a játékot. Nem játszottunk jól, csak küzdöttünk - kevés sikerrel.

Férfi röplabda Közép-európai Liga, 5. forduló
Mladost Marina Kastela - Fino Kaposvár SE 3-0 (21, 20, 17)
Kastela, 300 néző. V.: Bartula, Husjnovic.
Kastela: AMMERMAN 6, SUKER 8, Skocic 6, DAMJANOVIC 19, Giljanovic, Mihalj 2. Csere: Stancin-Lukas (libero), Colic 5, Glaurdic 7, Zanic. Vezetőedző: Ivan Rancic.
Kaposvár: Kovács Z. 7, ifj. Laszczik 1, Geiger 11, Juhász P. 8, Dávid 1, Gergye 13. Csere: Dömötör (libero), Lesznyik 3, Vajda T. Vezetőedző: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 16:10, 21:11. II. játszma: 8:7, 16:14, 21:20. III. játszma: 8:7, 16:10, 21:16, 24:17.

Címkék: demeter, fino, röplabda, kaposvár, sport