Dunn triplájával kezdődött a rangadó, de Loesing és társai nem engedték elhúzni a vendégeket. A nagy igyekezetben több technikai hiba is becsúszott mindkét oldalon, de aztán beindult a pontgyártás. Spica és Hendlein remek megmozdulásai után 14–21-el zárult az első játékrész. A folytatásban zónával próbálkozott a Pécs, de Swanston triplája után már tíz ponttal vezetett a vendégcsapat. A baranyai alakulat rendre számíthatott Hendley találataira, ám társai elsősorban a triplavonal mögül sokat hibáztak.
A jobban célzó somogyiak Swanston és Dunn kosaraival a harmadik szakaszt is jobban indították, Csirke Ferenc pedig azonnal időt kért mielőtt még nagyobb hátrányba került volna csapata. Hendlein agilisan küzdött a palánkok alatt, Dunn büntetőivel pedig már húsz pont volt a két csapat közti különbség. Halász pályára kerülésével frissült a Pécs játéka, így faragni tudtak a hátrányon. Hendlein triplája visszaállította a különbséget, így 39–59-nél kezdődött a záró szakasz. Nagy Krisztián szerezte a meccs első pécsi tripláját, igaz ez volt csapata 22. kísérlete... Mielőtt újra szorosabb lehetett volna az állás Drahos szerzett újabb hármast, Dunn és Swanston és végén Fekete pedig bebiztosította a kaposváriak rendkívül magabiztos újabb idegenbeli győzelmét.
Csirke Ferenc: – Ilyen katasztrofális dobóteljesítményt már régen láttam. Nehéz így meccset nyerni. Az egész csapat gyengén teljesített ezen a találkozón.
Fekete Ádám: – Gratulálok a csapatomnak! Végre kijött az, ami eddig csak a Körmend elleni találkozón volt látható. Megmutattuk, hogy sokkal több van ebben a csapatban, mint amit eddig mutatott.

Pécsi VSK-PANNONPOWER–Kaposvári KK 56–79 (14–21, 10–16, 15–22, 17–20)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Papp P., Török R., Németh Cs.
Pécsi VSK-PANNONPOWER: Loesing (2), Kovács P. (4), Legion (19/3), Tóth N. (12/3), Hendley (16). Csere Bödör (-), Csabay (-), Bíró O. (-), Nagy K. (3/3), Halász (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Czigler László.
Kaposvári KK: Dunn (23/3), Drahos (3/3), Swanston (12/6), Hendlein (16/6), Spica (20). Csere: Szőke (2), Kiss K. (-), Bíró B. (-), Fekete (3/3). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Kattintson a képre, és nézze meg velünk a mérkőzés legjobb perceit!

Percről-percre

Címkék: percre, percről, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport