A somogyiak nem titkolják: győzni mennek a Mecsek aljára.

Négy forduló után három győzelem és egy vereség a kaposvári kosárlabdázók mérlege a bajnokságban. A fiúk idegenben még veretlenek, és a hétvégén, a Nyíregyháza ellen első hazai sikerüket is elkönyvelhették.

- Számítottunk rá, mert a felkészülés során is jól szerepeltünk, és úgy érzem, hogy egyre jobban össze fog állni ez a csapat, vannak még hullámvölgyek. Sajnos, a Dávid Geri most kiesett centerposzton és kicsit ott kevesebben vagyunk, mert ugye ketten maradtunk a Marcoval, de nagyon örülünk ennek a három győzelemnek - mondta a Kaposvári KK kosarasa, Hendlein Roland.

Fekete Ádám vezetőedző azt mondja: ha a csapat el tudja kapni a ritmust, akkor más sebességen is tud játszani, mint például az elmúlt hétvégén. Pécsen pedig több kell a sikerhez.

- Védekezésben jobban működtünk, mint korábban. Pécsen ebben is javulni kell, és a buta faultokat el kell felejteni. Támadásban volt, hogy nem a megfelelő párharcokat vívtunk, és a távoli dobások is fontosak lesznek. Azt hiszem, meg fogunk tudni ezzel is birkózni - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A kaposváriak önbizalmának jót tett, hogy Körmendről és Debrecenből is győzelemmel tértek haza. A pécsiek az első négy fordulóban kétszer nyertek és kétszer kikaptak, a legutóbbi játéknapon viszont megverték a szombathelyieket.

- Szeretnénk megtartani az idegenbeli jó formánkat, és Pécsről is győzelemmel hazaérkezni. Mi kell ahhoz? csapatjáték, jó védekezés, kosárlabda - tette hozzá Hendlein Roland.

A Pécs-Kaposvár kosárlabda rangadó csütörtökön 18 órakor kezdődik a baranyai megyeszékhelyen. A találkozóról online közvetítésben számolunk be internetes portálunkon.

Címkék: hazai, rangadó, Pécs, mérkőzés, KKK, sport