Világsztárokat nem, de klasszisokat azért láthatott a vízben a kaposvári közönség a Szeged elleni OB I-es mérkőzésen. A háromszoros olimpiai aranyérmes Molnár Tamás, és napjaink egyik legjobb magyar játékosa, Szivós Márton pihenőt kapott edzőjétől, a horvát világbajnok Kunac, az ausztrál válogatott Younger, és a vb-ezüstig jutó Kiss Csaba viszont ott volt a vendég csapatban.

Akárcsak a BVSC ellen, most is góllal nyitott a KVK, Juhász-Szelei találata után azonban zsinórban ötször mattolták a szegediek az amúgy jól védő Nagy Péter kapust. A Gyurováth nélkül felálló kaposváriak Maár remek centergólja, és Balogh ötméterese után visszajöttek a meccsbe. 6:3-as vendég előnynél Juhász-Szelei ismét betalált, innentől kezdve viszont újra a Szeged percei következtek. A remek napot kifogó Somogyi 11:4-nél már ötödször köszönt be a kaposváriaknak, ez a gól végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hazaiak 11:7-re feljöttek még ugyan, de a Szeged újból megrázta magát, és 14:7 arányban győzött.

- Csalódott azért nem vagyok csak, mert végre láttam olyan jeleket, amelyket az elõzõ két mérkõzésen nem. Nyilván a vereség soha nem jó, még hogyha egy jó csapattól kapunk ki, akkor sem, de mégegyszer mondom, most már néhány szikráját láttam annak, amit sajnos az elmúlt két mérkőzésen nem láttam, úgyhogy én azt gondolom, hogy ez egy jó előjel - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője, Bereczki Miklós.

- Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottam. Tudtam, hogy soha nem fogjál feladni, holott azért 9:4-nél akár lehetett volna erre esély is. Jöttek tovább, és aztán 11:7 környékén viszonylag meg is közelítettek minket, szerencsére, ha lehet ezt így mondani, kozmetikázni tudtuk a végét - mondta az A-Híd Szeged VE vezetőedzője, dr. Vincze Balázs.

A BL-résztvevő szegediek az OSC és a Kaposvár legyőzése után veretlenül állnak a bajnokságban, a KVK viszont három mérkőzéséből még egy alkalommal sem tudott pontot szerezni. A Bereczki-tanítványok következő két találkozója sem ígérkezik könnyűnek: hétvégén idegenben a Honvéddal csapnak össze, majd hazai medencében az egrieket fogadják.

Néztze meg videónkat:

 

 

Címkék: vereség, KVK, Szeged, mérkőzés, vízilabda, sport