A németek kétszeres olimpiai bajnoka, Heike Kemmer újra eljött, rajta kívül még több korábbi győztes is szerencsét próbál. A program szombaton és vasárnap is reggeltől estig tart a fedett lovardában.

Az év legrangosabb hazai díjlovagló versenye előtt az állatorvosi szemle tartogatott izgalmat a részt vevők számára, de végül minden ló megkapta az engedélyt az indulásra.

- Ez egy Világkupa-forduló, itt minősülnek a lovasok a későbbi Világkupa-döntőre, ezért eléggé magas szintű lovasaink vannak - mondta a Pannon Lovas Akadédmia versenyigazgatója, Hafner Dóra.

A hétvége legnagyobb sztárja a kétszeres olimpiai bajnok Heike Kemmer, aki nem először látogatott Kaposvárra.

- Szeretek Kaposvárra jönni, mert szeretem ezt a versenyt, mindenki kedves és segítőkész itt - mondta a német kétszeres olimpiai bajnok, Heike Kemmer.

Az idei magyar bajnok Komjáthy György a következő Európa-bajnokságra szeretne minősülni a hétvégén.

- Ahhoz 64 százalékot kell lovagolni, ami könnyen bejöhet, attól függ, a lovam milyen lelkiállapotban van. Sajnos az egyik szemét megoperálták, arra megvakult, a másikkal rosszul lát. Ez erősen lehendikepeli - mondta az Ádám Zoltán LK magyar bajnoka, Komjáthy György.

Az egykori kaposvári sportember szívesen gondol vissza a Világkupa-sorozat magyarországi kezdetére.

- Megpróbálunk jól helytállni, nagyon szép ez a 25. jubileum. Még a a kezdet kedetén is itt voltam, nagy versennyé forrta ki magát. Ide szeretnek jönni, sok helyen jók a körülmények, de Kaposvárnak rangja van, itt volt egy sikeres EB, jól cseng a kaposvári név - tette hozzá Komjáthy György.

A 17 versenyszámból álló sznes program pénteken reggel kezdődött még, és a nap folyamán bemutatkozott minden induló páros. A 13 ezer eurós pénzdíjért 11 nemzet 52 lovas küzd a Pannon Lovas Akadémián.

- Mindenféle korosztály képviselteti magát a legkisebbektől a legnagyobbakig. érdemes lesz szurkoni, mert sok a magyra, minden számban indulunk, iígy mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön ki és szurkoljunk - tette hozzá Hafner Dóra.

A program szombaton és vasárnap egyaránt reggel 9 órakor kezdődik, a nagydíj döntője várhatóan vasárnap 15 órakor indul. A belépés az idén is ingyenes.

Címkék: versenyszámok, Pannon Lovas Akadémia, díjlovaglás, világkupa, Kaposvár, sport