Frissebben kezdett a vendég somogyi együttes a budaiak otthonában, és a nyitó szett első részében négy-öt ponttal elhúzott. A folytatásban is a Diamant irányította a játékot: a betegséggel bajlódó Récsei Ágnes helyett lehetőséget kapó 16 esztendős újonc, Duduka Ingrid és társai jól összpontosítottak, és mindössze 13 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A végén Harmath Zsófia volt a főszereplő, aki egy szép blokkal és egy pontos ütéssel fejezte be a küzdelmet.

Nagy csatát hozott a második játszma: a játékba melegedő hazaiak többször is elléptek néhány ponttal, de a kaposváriak rendre egyenlíteni tudtak. Kondor Tímea fontos támadásokat fejezett be sikerrel, 23:23 után azonban már nem született több vendégpont. A harmadik játékrész újra az 1. MCM-Diamant csapatáé volt: az elején 4-0-ra elhúztak a lányok, majd felzárkózott a Budai. A szett derekán fej fej mellett haladt a két együttes, a végén viszont Pintér Zsanett és Kondor tett sokat azért, hogy eldőljön a játék sorsa. A Diamant szettlabdához jutott, Harmath pedig egy foghatatlan nyitással tett pontot a játszma végére.

A térfélcsere után kézben tartotta az irányítást Pálfy Marianna csapata. Időnként parádés labdameneteket láthattunk; Horváth Zsófia többször is meglepte a teljes hazai együttest, Szívós Ildikó pedig bátran játszott. A kaposváriak már 24:16 -nál meccslabdához jutottak, aztán négy fővárosi pont következett, és végül Kondor Tímea biztosította be az idegenbeli győzelmet egy ejtéssel.

„A győzelemnek örülök, de tanulságos volt ez a mérkőzés” - értékelt röviden Pálfy Marianna vezetőedző.
A vártnál tehát nehezebb volt a találkozó, de végül 3:1 arányban nyert a Diamant, amely ezzel már harmadik győzelmét könyvelhette el a bajnokságban. Folytatás vasárnap 16 órától hazai pályán, az újonc Nyíregyháza ellen.


Budai XI. SE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1-3 ( -13, 23, -23, -20)
Budapest, Gabányi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Széll.
Kaposvár: Horváth Zs., Pintér Zs., Harmath Zs., Kondor T., Szívós, Duduka. Csere: Csitári (libero). Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Kondor Tímea volt a csapat legjobbja Budapesten.

Címkék: MCM-Diamant, Budapest, lányok, röplabda, sport, siker