A rangos viadalra 11 nemzet több mint ötven lovasa nevezett 58 lóval, és a közönség ezúttal is láthat egy olimpiai bajnokot a német Heike Kemmer személyében.

A sikertörténet még a nyolcvanas évek végén kezdődött, a kilencvenes éveket pedig hatalmas magyar sikerek jellemezték: a legendás páros, Dallos Gyula és Akton összesen nyolc alkalommal szerezte meg a kaposvári forduló első helyét! A magyar klasszison kívül csak német, svájci, osztrák, lengyel és dán sportoló tudott nyerni a magyarországi fordulóban. Az ezredforduló utáni évek újabb nagy előrelépést hoztak: már a sportág legnagyobb alakjai is szívesen látogattak el hazánkba. Olimpiai bajnokok, világ- és Európa-bajnoki dobogósok egész sora tette tiszteletét a Pannon Lovas Akadémián. Az elmúlt 24 évben 40 ország csaknem 1500 díjlovasa szerepelt Kaposváron.

A pénteken kezdődő jubileumi viadalon a külföldi klasszisokon kívül a teljes magyar élmezőny rajthoz áll, és három korábbi győztes, a német Heike Kemmer, a lengyel Michal Rapciewicz és az osztrák Peter Gmoser is a négyszögbe lovagol.

A napi műsor reggel 9 órakor indul, a programban összesen 17 versenyszám szerepel, a legjobbak között 13 ezer eurót osztanak szét. A belépés az idén is ingyenes.

Címkék: , viadal, díjlovaglás, jubileum, sport, kaposvár