A Fino-mérkőzések rutinos látogatói bizonyára jól emlékeznek még a Bled csapatára, amely sikert sikerre halmozott az elmúlt években hazája bajnokságában és a nemzetközi porondon. Az együttes a Közép-európai Liga mellett rendszeres résztvevő lett a Bajnokok Ligájában is, és ott is kiválóan teljesített, a 2009/2010-es évadban például a négyes döntőig menetelt. A társaság az elmúlt öt évben mindig döntőt játszott a Közép-európai Ligában, és háromszor meg is nyerte a sorozatot. A klub időközben székhelyet váltott: terem-problémái miatt a szlovén fővárosba költözött, és immár Ljubljanában fogadja ellenfeleit minden összecsapásán.

Az ACH Volley igazi nemzetközi sztárcsapat. Az együttes keretében a legjobb szlovén játékosok mellett Egyesült Államokbeli, kanadai, brazil, francia és szerb kiválóságokat is találunk. A fiatal szerb szélsőütő, Uros Kovacevic részt vett a londoni nyári olimpián. Szintén nagy név a Franciaországból igazolt center, Borislav Petrovic és az amerikai ütő, Jayson Jablonsky. A klubvezetés edzőt is cserélt a nyári szünetben.
- A szezon elején járunk, így elmondható, hogy egyik csapat sem állt még össze teljesen – mondta Demeter György, a Fino vezetőedzője. - Sok múlik majd azon, hogy milyen lesz az alapjátékunk, mennyire leszünk labdabiztosak, és természetesen sorsdöntő lesz, hogy mennyire lesz hatékony a nyitásunk és a nyitásfogadásunk. Szeretnénk jó mérkőzést játszani szlovén ellenfelünkkel.


Az ACH Volley Ljubljana játékoskerete

13 Ales FABJAN SLO 183 cm libero
1 Andrej FLAJS SLO 189 cm szélsőütő
11 Jayson JABLONSKY USA 198 cm szélsőütő
8 Jan KLOBUČAR SLO 194 cm szélsőütő
2 Uroš KOVAČEVIĆ SRB 198 cm szélsőütő
3 Daniel LEWIS CAN 193 cm libero
15 Carlos MORENO BRA 190 cm feladó
10 Borislav 'Bora' PETROVIĆ SRB 201 cm center
14 Milan 'Raša' RAŠIĆ SRB 205 cm center
12 Gregor ROPRET SLO 191 cm feladó
5 Alen ŠKET SLO 204 cm feladó-átló
16 Matej VIDIČ SLO 208 cm center
6 Sidibe Mory FRA feladó-átló

Vezetőedző: Luka Slabe.

Címkék: demeter, fino, röplabda, sport, kaposvár