A házigazda, Nagy Tamás vadregényes környezetben várta a baráti homokfocikupa résztvevőit. Az egésznapos viadalon hat felnőtt és két gyermekcsapat mérte össze egymással az ügyességét.

- Több éves múltja van a pályának és a kupának is, a kaposhegyi kupának már négy éves múltja van - mondta a házigazda, Nagy Tamás.

Ezen a pályán nem volt könnyű a játék, de mindenki élvezte a futballt. A rutinos sportemberek is ügyesen tették-vették a labdát a terepen.

- Lazán, lazán... Ha nyáron lett volna, mezítláb. Kétszer nyolc percesek a mérkőzések. Fárasztóak, katlanban van, nagy a páratartalom, illetve a felrotált pályán elég nehéz focizni - tette hozzá Nagy Tamás.

Így jellemezte a pálya talaját a Viccolo csapatvezetője. Az együttes tagjai komoly célokkal érkeztek a kupára.

- Cél az első hely, amit már elbuktunk az első meccsen... Csapatépítő tréningnek megfelel, mindenki a Viccolóban dolgozik, egy csapat vagyunk - mondta a Viccolo csapatvezetője, Horváth Gábor.

Az Opti-Cost Kaposhegyi homokfoci torna első helyét végül a Magyar Cukor Zrt. csapata szerezte meg a KampóVár és a Kaposhegy Tipp-Presszó előtt. A gólkirály Mikolics Lajos lett 16 találattal. A legjobb gyermekcsapat címet a Kaposhegyi Lurkók érdemelték ki a gólvágó Nagy Dávid vezérletével.

Címkék: Kaposhegy, homokfoci, viadal, Magyar Cukor Zrt., Kaposvár, sport