A hagyományos kaposvári amatőr teniszversenyen rutinos sportolók léptek salakra. A résztvevők igazi baráti társaságot alkotnak, a pályán azonban mindig nagy a harc a győzelemért.

- Igazából a barátaink miatt vagyunk itt. Egyrész barátok jöttünk Pécsről, akik együtt teniszezünk és szeretnénk tudni, hogy mégis hogyan állunk ezzel a sporttal, hasladtunk-e valamit, javultunk-e valamit, tapasztaltabbak lettünk-e. Összehasonlítjuk magunkatz itt a helyi játékosokkal, akik szerintem szintén azért jönnek, mert baráti társaság van együtt. Most már nem először vagyok itt, azt tudom mondani itt is barátaink lettek a küzdelmek során - mondta a pécsi Laczkó Béla.

A tenisz egyáltalán nem egyszerű sportág. Nem elég a fizikai erő, ésszel is kell játszani.

- Nem könnyű megmagyarázni ez egy testmozgás nekünk ez a hobbink, szerintem olyan mint  egy sakkozás csak mi teniszpályán csináljuk. Szerintem észjáték és minden más tulajdonságnak szerepe van, mi ezt tanultuk, ezt szerettük meg - tette hozzá Laczkó Béla.

A kezdeti rossz idő ellenére az időjárás is megkegyelmezett a versenyzőknek, és a szervezők végül hat kategóriában hirdettek győztest. Női egyesben a balatonboglári Szőke Krisztina, valamint két kaposvári teniszező, Stefler Péter és Kishonti András győzött. Párosban a Stefler Péter - Gulyás Gábor, a Horváth Zoltán - Horváth István és a Vajda Nikolett - Kishonti András duó szerzett első helyezést.

Címkék: szezonzáró, amatőr, tenisz, verseny, sport, Kaposvár