A nem túl barátságos idő ellenére több megyéből is érkeztek résztvevők, hogy kipróbálják magukat az új erdei terepen. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen az eső jelentősen átrendezte a pályaviszonyokat.

- Ez nyílt Somogy megyei középtávú bajnokság volt vagy hát az zajlik, tehát azt jelenti, hogy Somogy megyén kivüli versenyzők, Zalából illetve Pécsről is érkezett néhány futó. Körülbelül száz induló van szerencsére még a versenyek között már az eső is elállt az erdő vízes, de legalább közben nem esik - mondta a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség főtitkára, ifj. dr. Pavlovics György.

A megyei szövetség ezúttal is több kategóriában hirdetett győztest, egyéniben és csapatban is.

- Nekünk szerencsére nem volt hosszú a pályánk, mert ez a csapatkategrórtia direkt azért van kitatlálva, hogy kisebb gyerekekkel is el lehessen indulni, akiket még nem enged el az ember szívesen az erdőbe, de aki már nagyon jól tud tájfutni, annak vannak hosszú pályák öt kilométer volt a leghosszabb pálya az 25 pontos volt. A miénk az csak 1.3 kilomkéter volt és hat pontos pálya, úgyhogy ez nagyon kiváló volt így nekünk - mondta a pécsi Tóth Virág.

- N14 B-be mentem és az 1.6 kilométeres volt, most nem volt olyan hosszú, mint szokott - mondta a Taszár Honvéd Sportegyesület sportolója, Horváth Karina.

A gombási parkerdőben először rendezett versenyt a megyei szövetség.

- Ez egy olyan szempontból szűz terület, hegy erről az idén készült először térkép, tehát ezen a részen itt a Desedának a keleti oldalán ez az első verseny egyáltalán, amióta tájfutó verseny zajlott, nem volt még régebben erről tájfutó térkép - tette hozzá ifj. dr. Pavlovics György.

A viadalon a Taszár Honvéd Sport Egyesület teljesítettek a legjobban, akik hat kategóriában szereztek első helyezést.

Címkék: sportegyesület, parkerdő, Deseda, viadal, tájfutás