A kellemes időben lelkesen készülődtek a gyerekek, a felnőttek és a szervezők az év utolsó gyermekduatlon versenyére.

- Nagyatádról érkeztek legmesszebbről, ők igazi triatlonos család. Mindenki a korcsoportjának megfelelő távon indul, a családi váltóban pedig nagyon sok lehetőség van, mindegyiket külön értékeljük, és nagyon szép érmeket adunk - mondta a Ma-Vik TC Kaposvár szervezője, Böröczi Antalné.

A rendezvényen több mint félszáz induló vett részt. A fiatalok mindent megtettek a sikerért: mindenki a saját stílusában és tempójában teljesítette a távokat. A kicsik előbb futottak, majd kerékpároztak, aztán újra futottak, a célban pedig a boldog szülők várták őket.

A nagyatádi Tátrai család rendszeres résztvevője a gyermekfuatlon versenyeknek.

- A gyerekeink életében fontos szerepet tölt be a sport. törekszünk arra, hogy rendszeresen sportoljanak. Nagyatádon a Tri-Atáűd  színeiben edzünk, és a triatalon az a sport, amelyet rendszeresen csinálnak a gyerekek - mondta a nagyatádi Tátrai Jenő.

Az egyéni versenyek után váltóban mérkőzhettek meg egymással a sportos családok. A tapasztalatok szerint egyre több nagyszülő is csatlakozik kis unokájához ezeken a versenyeken. Ebben a fordulóban végül öt korcsoportban, illetve váltókban hirdettek győzteseket. A dobogó tetejére Galabár Szilárd, Lantos Luca, Varga Márton, Wirth Bianka, Sárközi Szabolcs, Káldi Katalin, Őszi Janka és Tátrai Bruno állhatott fel. Váltóban a Fábián, a Sárközi, az Őszi, a Káldi és a Borsos család ért el első helyezést. A programsorozat ezzel az erőpróbával fejheződött be erre az évre.

- Az MG Produkt versenysorozata véget ér, és aki itt volt mindhárom versenyen, annak különdíjat fogunk adni. Teller Zsolt pedig a kerékpárszaküzletéből  felajánlott három gyönyörű fejvédőt, amit a rajtszámok alapján fogunk kisorsolni - tette hozzá Böröczi Antalné.

A szervezők abban bíznak, hogy a hosszú téli pihenő után újabb családok kapcsolódnak majd be a versenysorozatba. A Ma-Vik TC 2013 márciusában immár huszadik versenyévadát kezdi majd.

Címkék: Böröczi Antalné, Ma-Vik TC Kaposvár, duatlon, óvodás, verseny, sport