Kelemen István szövetségi kapitány kaposvári játékosokkal felálló együttese a második tornán a házigazda lettektől és a spanyoloktól szettet csent, a franciák ellen azonban nem sikerült mindez.

A magyar válogatott a második selejtezőtorna első napján a házigazda lettektől szenvedett vereséget, amivel eldőlt, hogy már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra. A fiúk másnap a franciákkal szemben is alulmaradtak, ezen a találkozón az első játszma 26-24-es elvesztését sajnálhattuk igazán. A csapat a záró napon egyenrangú ellenfele volt a spanyol alakulatnak, a négyszettes találkozón három játszma kiélezett végjátékban dőlt el.


Nemzeti együttesünkben ezúttal is helyet kapott a Fino Kaposvár bajnokcsapatának három játékosa. A lettek ellen Gergye Roland 10, Kovács Zoltán 6, Dávid Csanád pedig 2 pontot szerzett. A franciák ellen Kovács 4, Gergye 2 pontig jutott. A spanyolok ellen Gergye 12, Kovács 6 ponttal zárt.


- Azt látom a csapaton, hogy minél több meccset játszik, annál inkább kezd összeszokni, kezd beérni a játék. Azt hiszem, ha több időnk lett volna felkészülni az Európa-bajnoki selejtezőre, eredményesebbek lehettünk volna - összegzett Kelemen István szövetségi kapitány.


A csoport négy csapata egy héttel korábban Szegeden találkozott egymással, és a mieink sajnos ott sem nyertek mérkőzést. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végzett francia válogatott jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra, míg a második lettek pótselejtezőt játszhatnak.


Európa-bajnoki selejtező, férfiak, F-csoport, 2. torna, 3. forduló
Lettország—Magyarország 3:1 (—24, 14, 14, 16)
Franciaország—Magyarország 3-0 (24, 19, 20)
Spanyolország—Magyarország 3:1 (13, —24, 25, 22) s
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 18 pont, 2. Lettország 11 pont, 3. Spanyolország 7 pont, 4. Magyarország 0 pont

Címkék: szettet, csent, nyert, csapat, Fino, sport