Egykori NB-s spílereket is láthattak azok a nézők, akik vasárnap délutáni kikapcsolódásként a Taszár-Böhönye megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzést választották. A vendégeknél Szabó Miklós, míg a házigazdáknál Novák László és Czonev Péter is meghatározó játékosa volt a '90-es évek közepén a Kaposvári Rákóczinak. Ugyancsak a zöld-fehéreknél rúgta a bőrt Hanusz János, aki jelenleg a böhönyei együttes edzője.

- Minden ellenfelünket egyformán tisztelünk. Igazából engem az érdekel, hogy mi mit tudunk játszani. Nem nagyon szoktunk az ellenfelekhez alkalmazkodni, remélem jó meccset játszunk, nyugodt meccset játszunk, tehát nem ilyen tüzes meccsre gondolok. A realitás az, hogy három pontért jöttünk Taszárra, aztán, hogy mit tudunk kihozni belőle, az majd a meccs végén kiderül - mondta a Böhönye KSE edzője, Hanusz János.

A bennmaradásért küzdő taszáriak is a győzelem reményében léptek pályára. A vendéglátók az ötödik forduló előtt egy hazai pályán elért döntetlent, és három idegenbeli vereséget számláltak.

- A játékkal nincs bajunk, az előrejátékkal. Inkább a védekezésben volt egy kis problémánk. Két idegenbeli mérkőzésen nyolc gólt rúgtunk, de tizenhármat kaptunk, tehát a védelemben van egy kis probléma, de reméljük most a legjobbakat - értékelt a Kacsógép Taszár SE edzője, Horváth István.

A taszári védelem ezúttal jól állt a lábán. A házigazdák gól nélkül hozták le az első játékrészt, a második félidő elején azonban Tóth Tamás előnyhöz juttatta a böhönyeieket, akik a hajrában Kuti találatával bebiztosították a győzelmüket. A taszáriak több kapufát is lőttek, ám gólt nem sikerült szerezniük. Az előző szezonban második helyen záró Böhönye öt forduló után, hét ponttal a kilencedik a Déli csoportban.

Címkék: déli, csoport, megye, foci, labdarúgás, sport