Az élvonalbeli bajnokságra készülő  kaposvári női röplabdacsapat vezetői és tagjai abban bíznak, hogy sok fiatal választja majd ezt a labdajátékot.

- Igazából az a lényeg, hogy minél több gyerek lássa ezt a bemutató edzést, hogy kedvet kapjon a röplabdához. Mindenféleképpen meg kell szólaltatni azokat a játékosokat, akik eljöttek, akik bemutatják a röpladát és elmondani, hogy mi ennek az előnye, és hogy ők miért szeretik ezt csinálni - mondta a Kaposvári Női RC-Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Pálfy Marianna.

A felnőtt csapat edzésébe a Kaposvári Röplabda Akadémia tehetségei is bekapcsolódhattak: a kicsik és a nagyok közösen végezték a gyakorlatokat Pálfy Marianna vezetőedzző irányítása mellett.

- Nagyon örülünk neki, izgatottan várjuk, hogy mi lesz és reméljük jó lesz, mi is beállunk játszani, kipróbálhatjuk magunkat, kisebbek is reméljük minden jól sikerül - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE, Fehér Katalin.

A kaposvári csapat tagjai nagy lelkesedéssel készülnek a bajnokságra. A pontvadászat szeptember második felében rajtol. A KNRC az elmúlt hétvégén felkészülési tornán vett részt, ahol a második helyen végzett.

- Veszprémben voltunk egy felkészülésin én úgy érzem, hogy a tornán is javuló tendeciát mutattunk, szóval nagyon afféle tartunk, hogy azt a játékot tudjuk mutatni amit gyakoroltunk. A Palotától kaptunk ki, ő volt a négy csapatból talán a legrutinosabb, de ha nem velük kerülünk össze, akkor őket is megtudtuk volna verni - tette hozzá Pálfy Marianna.

A kaposváriak az ifjúsági válogatott ellen mutatkoznak be, amjd a TFSE otthonában lépnek pályára. A remények szerint nem csak a női röplabda jelene, hanem a jövője is biztosított: a bemutató edzés után ugyanis több fiatal jelezte, hogy szeretne közelebbről is megismerkedni ezzel a játékkal.

Címkék: röblabda, pálfy, női, csapat, kaposvár, sport