Demeter György tanítványai napi két edzéssel készülnek a Közép-európai Liga küzdelmeire, és a napokban Kovács Zoltán személyében egy korábbi játékosukat szerződtették újra.

Szükség lesz az erőre az ősszel: nehéz nemzetközi mérkőzések várnak a Fino férfi röplabdacsapatára a Közép-európai Ligában. A fiúk rendszeresen látogatják a konditermet, de az elmúlt időszakban már a labda is egyre többször előkerült az edzéseken.

- Kezdetben egy sérüléssel bajlódtam, meghúzodott a combom az egyik sprintnél, úgyhogy én egy hétre ezért kiestem a munkából, de alapjában véve jól sikerült a felkészülés és fizikálisan sokat fejlődtünk ez az idő alatt, úgyhogy most már csak a csapatépítés van hátra - mondta ifj. Laszcik Iván.

A nyári szünetben válogatott centerek távoztak a bajnokcsapattól, az elmúlt heteket pedig Gergye Roland és Dávid Csanád is a válogatott edzőtáborában töltötte.

- Még vannak lyukak a csapatban, ugye még nincsen teljes keret, egyrészt a válogatottak nem voltak itt, másrészt meg az üres helyekre még kell játékosokat szerezni, de azt hiszem hogy nagyon lelkes volt a csapat és örült, hogy újra pályán lehet és játszhat mindenki - tette hozzá Laszcik.

A klubvezetés a napokban gondoskodott arról, hogy erősödjön a társaság: egyéves szerződést kötött a válogatott centerrel, Kovács Zoltánnal, aki az elmúlt két évet idegenlégiósként külföldön töltötte.

- Az első év az nekem annyira nem tetszett, Szlovéniában nem éreztem jól magam. Görögországban jó volt, ott a probléma a pénzügyben volt, tehát még a mai napig tartoznak és a kapcsolatot sem tudom felvenni velük nem akarnak fizetni vagy én nem is tudom mi van - mondta Kovács Zoltán.

A Fino vezetése információink szerint még két játékossal tárgyal: egy centerrel és egy ütővel szeretnék tovább erősíteni a keretet. A Demeter-legénység pénteken és szombaton Szlovákiában szerepel nemzetközi tornán. A napokban összeállt az együttes Közép-európai Liga programja is. A hazai meccseket pénteken 18 órától játsszák majd a fiúk a városi sportcsarnokban. az első ellenfél a szzlovén sztárcsapat, a Ljubljana lesz szeptember 28-án.

Címkék: kaposvári NB 1, demeter, mérkőzés, fino, röplabda, sport