A Szegeden megrendezett háromnapos viadalon a Fino Kaposvár korábbi és jelenlegi játékosai közül többen szerepet kaptak. Honlapunk Gergye Rolandot és Kovács Zoltánt kérdezte.

- Én úgy gondolom, hogy többet is ki lehetett volna hozni ebből a csapatból – kezdte Gergye Roland. - Szerintem az a  fő probléma, hogy nekünk két hét felkészülési időnk volt, míg a többi csapat már június végétől, július elejétől elkezdte a felkészülést, és ez meg is látszott rajtuk. Jóval összeszokottabbak voltak, mint mi, de én ezt tényleg csak az edzésszám különbségének tudom be. Ez a válogatott csapat nem volt együtt, csak két hetet, ami a nemzetközi szinten kevés. .
- Valóban nagyon nehéz helyzetben voltunk: megpróbáltunk mindent, amit csak lehetett. A rendelkezésünkre álló idő azonban nagyon rövid volt. Ha több időt kapunk, az eredmények is jöttek volna – tette hozzá a center Kovács Zoltán.

A négy együttes a hét végén, Rigában újabb kört játszik egymással: a csoportgyőztes jut ki a kontinens-vetélkedőre, a második helyezett pedig pót-selejtezőt játszhat.

- Mindent megpróbálunk, és lehet, hogy ez jól sül majd el a hétvégén – folytatta Kovács. -  A letteket azért meg kellene verni, illene legyőzni őket, mert mert ők verhető csapat. A spanyolokat is meg tudtuk volna verni Szegeden, csak kicsit a végére szétestünk.

A fiúk nap mint nap tapasztalhatták, mennyire nehéz helyzetben van a magyar röplabda.
- Valóban éreztük ezt: Izsákon készültünk erre az Eb selejtezőre, és nem tudtak nekünk biztosítani gyúrót, orvost, szakmai stábot – árulta el Gergye. - Egyébként a csapat tagjaival nagyon össze vagyunk nőve, mert a nagy részével elég régóta együtt szerepelünk a válogatottban. A morál jó.
Kelemen István szövetségi kapitány úgy fogalmazott: ugyan jó néhány játékos lemondta a válogatottságot, de akik ott voltak, azokra lehet építeni a jövőben is.

Címkék: kaposvári NB 1, demeter, fino, mérkőzés, röplabda, sport