Őrült száguldás jellemezte az autómodellező magyar bajnokság idei záró fordulóját Kaposváron. A Jutai úti pályán ezúttal is az ország legjobb versenyzői mérték össze tudásukat. A budapestiek például egy hatalmas pályacsúccsal kezdték szereplésüket.

- Ez a három és feles vagy Monza kategória, egy saját építésű autóval. Örülünk neki, ez most így jött össze. Nem tudom, az időjárs, a gumi, az átmérő, nem tudom, most minden összejött, optimális volt - mondja a Budapesti Modellező Klub versenyzője, Pető Gábor.

A verseny nagy része természetesen a kaposváriakról szólt, akik ezúttal is több dobogós helyezésben bizakodtak.

- Eddig a küzdelmek alapján a magyar bajnokságban a második helyen állok. Bízom benne, hogy lesz jobb is, majd ma délután kiderül, de igazából az ellenfel eléggé erős, így a második helyezéssel is teljesen meg vagyok elégedve - mondta a Textiles Modellező Klub Kaposvár versenyzője, Tamasóczki Tamás.

Tamasóczki Tamás a kaposvári viadalon és összetettben is az előkelő második helyen zárt, a másfél köbcentisek versenyében. Csapattársa, az örökös magyar bajnok Bogdán Endre, sporttörténeti siker reményében engedte útjára autóját a király kategóriában.

- Mindenképpen azt, hogy a negyvenedik bajnoki címem meglegyen, és ha az égiek egy kicsit hozzásegítenek akkor talán sikerül. Most éppen bosszankodom, mert a két és feles modellemnek kirepedt az üzemanyagtartálya és ezt most meg kell oldanom, hogy az működőképes legyen - mondta a Textiles Modellező Klub Kaposvár versenyzője, Bogdán Endre.

Bogdán Endre a tíz köbcentisek között megnyerte a kaposvári versenyt, és összesítésben is a legjobbnak bizonyult. Magyar bajnoki címe mellé egy harmadik helyet is bezsebelt a két és fél köbcentisek mezőnyében. A házigazdák alaposan kitettek magukért, hisz a három és fél köbcentisek versenyében Bihari Henrietta is magyar bajnok lett, míg a második helyen Bogdánné Makó Anna végzett. Dusa András két kategóriában is remekelt, ő az öt és a tíz köbcentisek között állhatott fel a képzeletbeli dobogó második fokára.

Címkék: textiles, autómodellező, klub, verseny, Kaposvár, sport