Ezeknél a korosztályoknál az akadémia legfontosabb feladata az, hogy minél több kisgyermekkel megszerettesse a labdarúgást.  

Jó hangulatban telt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia legifjabb korosztályainak rendezett évnyitója. A kaposvári Építőipari szakképző iskolában tartott eseményen Botos Antal szakmai igazgató és Konrád László kiskorcsoport vezető tartott tájékoztatót a gyerekek és a szülők számára.

- Ez az első év úgy gondolom, hogy a tapasztalatszerzés éve volt, hiszen most először voltak külön korosztályokra bontva a gyerekek. Elmondhatjuk, hogy soha ennyi tornán nem vettünk részt a gyerekekkel - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA kiskorcsoport vezetője, Konrád László.

Az öttől tizenegy éves korig tartó akadémiai program népszerű a gyerekek körében.

- Örvendetesnek tartjuk, hogy a létszámunk az nő, de akkor lennénk igazán boldogok, ha ez a létszám még tovább növkedne és minőségben javulnánk nagyon sokat, hiszen úgy gondolom, hogy a Rákóczi jövője ezen az utánpótláson múlik egyértelműen - tette hozzá a vezető.

Az akadémia fiatal játékosai már az előző év során is szép eredményeket értek el.

- Siófokon első helyezett lettünk, még voltunk a Rákócziban is, ott is elsők lettünk, nagyon sok helyen voltunk még - mondta Hujber Dávid.

A Bene akadémia kiskorcsoportos csapataival továbbra is nyolc tréner foglalkozik. Az ősztől az edzői stábot erősíti a Rákóczi NB II-es gárdájának játékosa, Pfeiffer Bence is. Az akadémia legfiatalabb korosztályainál a jövőben is az a cél, hogy minél több olyan kisgyermeket vonjanak be a labdarúgásba, akik a jövőben a Kaposvári Rákóczi erősségei lehetnek.

Címkék: bene ferenc, évad, foci, labdarúgás, sport