A futásból és kerékpározásból álló viadalon nem csak az óvodások, hanem szüleik és nagyszüleik is megmérették magukat.

A Ma-Vik TC óvodás, családi duatlon versenyének második fordulóját rendezték meg augusztus 20-án, Kaposváron. A nagy meleg ellenére szép számmal jelentek meg az érdeklődők a Városligetben.

- Ez már hagyományos, hogy augusztus 20-án minden délelőtt itt összegyűlünk a Városligetben egy kis családi délelőttre, mindenféle óvodás korosztály számára illetve családi váltókat szoktunk még indítani. Ahogy emelkednek a korosztályok, úgy emelkednek a távok is. Egy-két szülő szokta mondani, hogy hű de nehéz, de a gyerekek azok ügyesen végrehajtják a feladatokat - mondta a Ma-Vik TC elnökségi tagja, Böröczi Viktória.

A Király család évről-évre visszatérő vendége a rendezvénynek.

- A gyerekeknek van ez a futás meg biciklizés. Elég régóta járunk és mindig el szoktunk jönni. Nem is az, hogy fanatizmus, de a gyerekek miatt jövünk. A gyerekek öröme hadd legyen meg - mondta Király László.

Tátrai Brúnó az óvodás duatlon rutinos versenyzői közé tartozik. Idén komoly célokat tűzött ki maga elé.

- Azt, hogy jól teljesítsek és jó eredményt érjek el - mondta Tátrai Brúnó.

A fiatal kaposvári sportoló nem beszélt a levegőbe, hisz a 2005-ben született fiúk mezőnyében az első helyen végzett. A családi váltóversenyben három számban hirdettek győztest. Bereczkiék az egy felnőtt-két gyerek, Wirthék a két felnőtt-egy gyerek, míg Tátraiék az egy felnőtt-egy gyerek-egy nagyszülő kategóriában bizonyultak a legjobbnak. Az óvodás, családi duatlon-versenysorozat az ősszel tovább folytatódik. A következő erőpróbát szeptember 16-án rendezik.     

Címkék: MA-VIK TC, óvodások, duatlon, verseny, Kaposvár, sport