Tavaly a megyei másodosztály déli csoportjában vereségekkel indított a Magyaregres, de már akkor is lehetett tudni, hogy élcsapat lesz. Végül nagy meglepetésre az utolsó pillanatban elbukta a bajnoki címet, idén pedig megelégednének az élmezőnybeli tagsággal. Somogysárdon az első félidőben ezzel a bombagóllal a hazaiak vezettek.

- Én azt gondolom, hogy a keretben volt változás, de a kezdőben kevesebb, az első félidőben is mi csináltuk a játékot, ha a másodikban feljavulunk, akkor lehet eredmény, a bajnokságban pedig a keret az első ötben kell, hogy végezzen - mondta a Magyaregres edzője, Horváth Gábor.

Végül a Somogysárd rátett még egy lapáttal és végül 6-0-ra kiütötte a Magyaregrest. Kuti Richárd és Kuti Krisztián duplázott, Fentős Roland és Szabó Attila pedig egyszer talált be. A hazaiak újoncként érdeklődve várják, mire lesz elég a harmadosztályból kiemelkedő keret.

-Én annak örülnék, ha egy jó erős középmezőnyben tudnánk végezni, majd meglátjuk a télen, hogy állunk, kell-e esetleg igazolni, vagy ez a játékoskeret megmarad - mondta a Somogysárd elnöke, Tóth Gyula.

A tikkasztó melegben tehát az újonc örülhetett, persze messze még a vége. Egy biztos, a Somogysárddal idén számolni kell majd, mint ahogy a Magyaregres is a dobogóért küzdhet. Az sokak szerint jót tett volna a bajnokságnak, ha a tavalyi dobogósok valamelyike indul az első osztályban.

Címkék: déli csoport, másodosztály, bemutatkozás, Somogysárd, megyei, sport