A nagy meleg ellenére népes mezőny gyűlt össze a Donneri Sportközpontban rendezett profi-amatőr csapatbajnokságon. A Kaposplast Kupán közéleti személyiségek és egykori kiváló sportolók is kipróbálták tudásukat.

- Itt a régióban én úgy tudom, hogy egy egyedülálló versenyről beszélünk. Nagyon jó hangulatban szokott zajlani, nagyon sokan szeretik és most is remek mérkőzések vannak. Erre a versenyre most 23 nevező érkezett. Budapestről, Nagyatádról és Marcaliból érkeztek versenyzők - mondta a főszervező, Stefik Csaba.

A házigazda kaposváriak No Pia! nevű csapata - szerencsés sorsolásának is köszönhetően - jó eséllyel pályázott a végső győzelemre.

- Jól alakult, hisz már a sorsolásnál nagyon jó csapattársakat sorsoltak ki hozzám, hiszen a legenda, Kovács Nándi is a csapattársam. No meg a pálya gondnoka, a Fogta Attila, úgyhogy csak jók lehetünk - mondta Csutor Ferenc.

A kaposvári kosárlabdasport egykori üdvöskéje, a Nagykanizsán élő Kovács Nándor évről-évre visszatérő vendége a rendezénynek. Hozzátette: - eddig egy mérkőzést játszottunk, azt szerencsére meg tudtuk nyerni. Szeretnénk minél előrébb végezni, nagyon régóta járok erre a versenyre. Ez számomra a legkedvesebb verseny, itt nem az van, hogy tudjuk, hogy ki kivel játszik, hanem titkos beírással kell beírni az ellenfeleket, ez adja a savát és a borsát. -

A Kovács, Csutor, Tóth, Fogta négyes igazolva az előzetes várakozásokat, megnyerte a viadalt. A Gulyás Gábor, Rózsavölgyi István, Jászkai János és Stefik Csaba nevével fémjelzett kvartett a második helyen végzett, míg a Fröccsöntők és a Kabu gárdája egyaránt harmadikként zárt. A jó hangulatú verseny ebédszünetében kolbászos lecsóval csillapították éhségüket a teniszezők, a rendezvény zárásakor pedig kukorica is főtt a kondérban.

Címkék: tenisz, verseny, somogy, kaposvár, sport