Tekefoci, sodrófahajítás, talicskatolás. Többek között ezekkel a feladatokkal is meg kellett birkózniuk azoknak a szépkorú hölgyeknek és uraknak, akik részt vettek a nyugdíjasok megyei szövetsége által kiírt hetesi Reuma Kúrán.

- Tavaly a legnépszerűbb a talicskatolás és az autóhúzás volt, pedig nagyon féltek tőle, mert nagyon élvezetes, beindítják és utána folyamatosan húzza hat fő az autót - mondta a főszervező, Éhl Fülöp.

A bivalyerős somodoriak nem sokáig pihenhettek, hisz újabb feladatok vártak rájuk.

- Most még elmegyünk majd a labdadobáláshoz, talicskatoláshoz, és a labdapattintáshoz, úgyhogy mindegyiken végigmegyünk - mondta Kovács Györgyné.

A Reuma Kúrán egyébként tizenhét somogyi csapat vett részt. A legnépesebb küldöttséggel a somogyváriak érkeztek, de a megyeszékhelyről is jöttek szép számmal.

- Kaposvárról jöttünk, tavaly is itt voltunk, jól felkészültünk egyéni gyaloglásban, a csoportversenyben is, úgyhogy szeretünk ide jönni, és jól érezzük itt magunkat, ismerősökkel találkozunk, tavalyi társakkal, akikkel itt versenyeztünk és jó kis rendezvény ez, tartsák meg minden évben is - árulta el Máté Mártonné Iványi Katalin.

Ahogy telt-múlt az idő, a hangulat is kezdett a tetőfokára hágni. A résztvevők nagy-nagy örömére a muzsika egész nap szólt a hetesi sportpályán. A szépkorúak a sportversenyek alatt remekül teljesítettek, így aztán boldogan énekelhették, hogy bizony nem csak a húszéveseké a világ.

Címkék: hangulat, kúra, reuma, nyugdíjas, idős, sport