A kézilabdázók utolsó csoportmérkőzésükön 26-23-ra győzték le a szerb csapatot, ezzel a negyedik helyen zártak a B csoportban, s a legjobb nyolc között a pekingi ezüstérmes izlandi válogatottal csapnak össze szerdán. A magyaroknak csak a győzelem ért továbbjutást.

Kézilabda olimpia

(fotó: mti)

Az olimpia kajak-kenu versenyeinek nyitónapján a címvédő Vajda Attila C-1 1000 méteren elő- és középfutamában is másodikként zárt, ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között. Ebben a számban nem lehetett közvetlenül döntőbe kerülni az előfutamból, nem úgy, mint a másik két, magyar érdekeltségű versenyben. Utóbbiakban az érintettek éltek is a lehetőséggel: az idén Európa-bajnok Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros 1000 méteren, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina kajaknégyes pedig 500-on győzött előfutamában, ezzel biztosította helyét a szerdai fináléban.

Sidi a kisöbű szabadpuskások 3x40 lövéses összetett számában szétlövésben biztosította helyét a nyolcas fináléban. A döntőt érő egy helyért három ellenfelével kellett ráadást lőnie, és végül egyetlen tizeddel bizonyult a legjobbnak.

Atlétikában két magyar volt érdekelt hétfőn: Kazi Tamás idei legjobbjával, 1:47.10 perces eredménnyel ért célba 800 méteren, ez azonban kevés volt a továbbjutáshoz, a 23 éves, első olimpiáján szereplő, súlylökő Márton Anita pedig 17,48 méteres dobásával búcsúzott a selejtezőben.

(mti)

Címkék: London, 2012, magyarok, olimpia, siker, sport