Villányi Krisztina tanítványai közül hárman lépnek porondra: Bence Balázs az első hatban szeretne zárni, Tóth Ákos pedig újoncként bizonyítana. A lányok mezőnyében Somogyi Eszterre bombaerős német és osztrák riválisok várnak.

Nem csak edzésekkel, hanem több napos edzőtáborokkal is készültek a kaposvári lovastornászok az idei Európa-bajnokságra. Villányi Krisztina tehetséges tanítványai két nagy nemzetközi versenyen hangoltak az év fő eseményére, és a várakozáson felül teljesítettek: előbb egy ausztriai viadalon, majd Budapesten.

- Ismét egy új lóval indultunk, ami abszolút nyers volt, az idén mutatkozott be. Egyre nagyobb szerepet kap a ló a versenyzésben, egy rossz ló alaposan lerontja a ponszámot. Jól sikerült rajtolnunk, mindhárom kaposvári döntőbe jutott, Bence Balázs egy hajszállal maradt le a dobogóról - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár szövetségi kapitánya, edzője, Villányi Krisztina.

A fővárosban ugyanis a 15 esztendős Bence Balázs magabiztosan győzte le nagy szlovák ellenfelét.

- Ebben az évben többet sikerült fejlődni, mert jobb lovat kaptunk. A felkészülés jobban sikerült, mert Pesten is edzünk, és az ottani edzők is segítenek a fizikai felkészülésben. Ez is rátett az idei teljesítményemre - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár lovasa, Bence Balázs.

Somogyi Eszter ugyancsak jól ismeri a hazai és a nemzetközi élmezőnyt. A 17 esztendős somogyi sportolónő az idén négyből háromszor megverte a korábban a legjobbnak tartott magyar lányt

- Ezek az edzőtáborok nagyon komplexek, mint ez a sport. Fontos az erőnlét, a mozgáskoordináció, az izmok fejlesztése. Az edzőtáborok mindhármat összerakják, de leginkább a kűrt gyakorljuk és a kötelezőket, de van futás és erősítés a nap végén. Kivitelben és nehézségi fokban is jobbak az idei kűrjeink, és a kötelezőket is többet gyakoroltuk, mert már ősszel megkezdtük a felkészülést az idei évre - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár lovasa, Somogyi Eszter.

A hétvégi EB-n három kaposvári képviselheti a magyar színeket. A fiúk között az újonc Tóth Ákos és Bence Balázs, a lányok mezőnyében pedig Somogyi Eszter próbál szerencsét.

- Az első hatba kerülést szeretném elérni. Reméljük, ez sikerülni fog. Elég nagy ellenfelek vannak, de reméljük a legjobbakat - mondta Bence Balázs.

- Én már bőven elégedett lennék a döntős helyezéssel, mert nagyon erős a mezőny. az osztrákok és a németek szinte verhetetlenek, de van, akit meg lehet fogni, és esetleg meg lehet csípni egy jó helyezést a döntőben - mondta Somogyi Eszter
A lovastorna hosszú évek óta fontos szerepet tölt be a kaposvári Pannon Lovas Akadémián. A szakág napjainkban újra egyre eredményesebb.

- Azt hiszem, elég jól fejlődik a szakág. Megjelent egy új kategória, a gyermek, ahol mi nagyon jók vagyunk. Mi az egyéni versenyeket erőltetjük, a munka most érett be. Az első komolyabb budapesti versenyen a fiú és a lány kategóriát is rögtön megnyertük. A fiúknál a kaposvári Somogyi Miklós nyert. A junior mezőnyünk elég jól, és a szeinioroknál kell javítani - tette hozzá Villányi Krisztina.

A sikersorozat a remények szerint szombaton és vasárnap tovább folytatódik majd a kontinens-vetélkedőn.

Címkék: edzőtábor, lovastorna, felkészülés, verseny, sport