Komplett csomaggal várja a Kaposvári Egyetem a pótfelvételezőket. Az augusztus 10-ig jelentkezők csak költségtérítéses képzésekre jelentkezhetnek idén, de ők is pályázhatnak ösztöndíjra, a jó tanulók ingyenes nyelvtanfolyamra, nyelvvizsgára. Tanulmányi eredménytől függően 50 laptopot is kiosztanak és 10 darab éves buszbérletet is kisorsol a campus. Az első 25 beiratkozónak pedig a tandíjából engednek, ahogyan a kaposvári élsportolóknak is.

- Ez nem egy egyszerű reklám, ilyen nem nagyon van, főleg nem vidéki egyetemeken - -mondta a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Zoltán.

A Kaposvári Egyetem mind a négy karára lehet jelentkezni. Egyebek között várják a hallgatókat az agrármérnöki szakokra, a látványtervező, fotográfia, elektronikus ábrázolás, gyógypedagógia, szabad bölcsészet képzésre is. A tandíjak 120 és 300 ezer forint között mozognak félévenként.

- ...a befektetett pénz, az a életpályájuk során jócskán meg fog térülni, ugyanis a magasabban képzett embereket lényegesen jobb feltételekkel lehet a munkaerőpiacon alkalmazni - mondta az oktatási dékánhelyettes, Szigeti Orsolya.

Az egyetem a pótfelvételi eljárásban 200-220 hallgatót szeretne még felvenni.

Címkék: helyek, pót, felvételi, egyetem, kaposvár, sport