A válogatott jégkorongozó, Palkovics Krisztián - társaihoz hasonlóan - ezúttal is sikerrel célba ért.

Huszonhét hajó nevezett a második alkalommal megrendezett BalaTour Vitorlás Családi Napra. A kellemes időben elsősorban a sportágat népszerűsítették a résztvevők, de azok sem maradtak program nélkül, akik a partról figyelték az eseményeket.

- Eléggé hiánypótló rendezvénynek tartjuk magunkat, mert sokszor van az, hogy amíg apuka vitorlázik, addig a gyerekek unatkoznak. Ezt próbáltuk meg áthidalni, hogy a parton is jól érezzék magukat, és minden korosztály megtalálja azt a szórakozási formát, ami neki megfelelő - mondta a Balatour szervezője, Pillok Viktor.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan hírességek is hajóra szálltak. A székesfehérváriak jégkorongozó klasszisa ebben a közegben is otthon érezte magát.

- Megszoktam, hogy vízen járok, de be van fagyva, így egyértlemű volt, hogy a vitorlázás a nyári sportág. A Balatonon nőttem fel, ez a anyg szerelem. 15 éve felültem egy hajóra, és belszerettem. ha valaki ezt egyből megszereti, óriási szerelemmé válhat. Abszolút ideális idő volt. Talán sokan megijedtek attól, hogy nagy szél lesz, pedig kellemes vitorlázóidő volt. ha túl nagy a szél, az a baj, ha túl kicsi az, most abszolút közepes jó idő volt - mondta a válogatott jégkorongozó, Palkovics Krisztián.

A szervezők több kategóriában hirdettek győztest, és a rendezvény végén bejelentették, hogy jövőre is visszavárják azokat, akik megbarátkoztak a vitorlázással.

Címkék: Balatour, győztes, Balatonföldvár, családi nap, vitorlás, sport