Az ország legjobb csapatai Siófokon léptek pályára az elmúlt hétvégén.

Ilyen és ehhez hasonló gólokat láthatott a siófoki közönség az elmúlt hétvégén. A Nemzeti Strandlabdarúgó Liga harmadik fordulójában 14 mérkőzés kapott helyet a programban, és ezúttal a Szász-Therm csapatának ment a legjobban. A listavezető öt alkalommal is győztesen hagyta el az arénát. A címvédő Goldwinplussz együttese négy győzelemmel kezdte a pontvadászatot, ám azóta változott a társaság összetétele. A labdarúgás strand-változatát azonban már lassan két évtizede szeretik a fiúk.

- Ez nálunk hagyomány. 18 éve, amikor az első volt, lementünk Abádszalókra. Azóta kinőtte magát a dolog, külföldön is játszottunk a csapattal, és azóta ez nekünk program a nyáron - mondta a Goldwinpluss Lőrinci játékosa, Gedei Sándor.

A strandfoci itthon és külföldön is népszerű, így egyre több az erős csapat a hazai mezőnyben is.

- Hat-hét éve megy ez a profi bajnokság, jelentős a presztizse, rengeteg jó játékos kerül ki, erős a bajnokság - mondta az ESC Gyöngyös játékosa, Berkes László.

A jövő heti fordulóban a Szász-Therm és a Goldwin már nem lép homokra, de így is eldőlt, hogy ez a két gárda ott lesz a legjobb négy között. A további két elődöntős pozícióért hatalmas a harc: a Bonyhád, a Gyöngyös és a Chicago mellett akár a házigazda Siófok is révbe érhet. A négyes döntőt augusztus 3-án és 4-én rendezik a siófoki Beach Arénában.

Címkék: strandfoci, országos, bajnokság, Siófok, Somogy, sport