Közelről, mondhatni tipikus inzaghis góllal szerezték meg a vezetést ukrán ellenfelükkel szemben, az U12-es korosztályban. Az olasz fiatalok Brescia városából és annak környékéről érkeztek.

- Év közben nem alkotunk egy csapatot. A környékünkön élő tehetségesebb fiatalokból állítottunk össze egy válogatottat, és velük érkeztünk Kaposvárra - mondta a csapat edzője, Iulian Pessotti.

Az edző szerint ebben a korban még nem az eredmény a legfontosabb. A bresciaiak ettől függetlenül két győzelemmel állnak a csoportjukban.

Azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat. Többször voltunk már itt, nagyon tetszik a fesztivál és a város is - tette hozzá a tréner.

Az olaszok egyik húzóembere a középpályás, Marco Polliani elmondta. Magasabb szinten szeretnék majd játszani: szeretnék válogatott lenni, és sok érmet szerezni.

A csapatkapitány, Marco Pelli szerint a végső győzelemre is van esélyük a kaposvári futballfesztiválon: - most vagyok itt először. Nagyon fontos nekem ez a torna, nyerni akarok. -

Marco azt is elárulta nekünk, hogy ki a kedvenc futballistája.

Pirlóék ezüstéremig jutottak pár hete, a Brescia U12-es csapata azonban még ezt is felülmúlná. Az olaszoknak minden esélyük megvan a tornagyőzelemre, már csak azért is, mert spanyol csapat nem indult a fesztiválon…

Címkék: torna, foci, somogy, labdarúgás, fesztivál, sport