A résztvevők öt napon át élvezték megyénk vendégszeretetét: Gálosfa előtt léptek be Somogyba, és Nemesvid után hagyták el.

A patcai turistaház előtt gyülekeztek az idei Dél-dunántúli Kéktúra-vándorlás résztvevői, hogy nekivágjanak az újabb, sorrendben 11. szakasznak. Az indulókra 26 kilométer várt ezen a napon.  

A patcai turistaház előtt gyülekeztek az idei Dél-dunántúli Kéktúra-vándorlás résztvevői, hogy nekivágjanak az újabb, sorrendben 11. szakasznak. Az indulókra 26 kilométer várt ezen a napon.  

- Tíz éve túrázom rendszeresen, minden héten. A Kék Túra jelzése többnyire jól követhető a jelzés, karban tartott az útvonal, de néha gazos, jobban kell figyelni, és térkép nélkül nem szabad elindulni - mondta Tóth Tamás.

- A mai naptól kicsit ódzkodunk, mert szép idő van. Nagyon süt a nap, sok folyadékot kell magunkhoz venni. Kaposmérőtől Somogysárdig nehéz dolgunk lesz, nyílt terepek is vannak. Eddig nagyon jó volt, és reméljük, hogy a vándorlók a további részét is élvezni fogják a túrának - árulta el a Somogy Megyei Természetbarát Szövetség elnöke, Balázs László.

A somogyi természetjárás a közelmúltban ünnepelte megalakulásának századik évfordulóját.

- Most is több egyesületból jöttek el túrázók. Az egyesületek kulcsosházaitis használjuk, illetve túravezetők is érkeznek több egyesületből. Az összes egyesületet próbáljuk mozgatni a közös cél irányába - tette hozzá az elnök.

A fő-túravezető azt mondja: a felgyorsult világban az egyik legjobb elfoglaltság az lehet, ha kimegyünk a természetbe. - Igazság szerint az lenne a legjobb, ha minél többen szervezett formában járnák az emberek, kevesebb lenne a szemét és kevesebb lenne a firka a jelzéseken - mondta a Kéktúra Vándorlás 2012 főtúravezetője, Matolcsi György.

A vándorlás résztvevői Szekszárdról indultak, és egy hónap alatt szeretnének eljutni az Írott-kőig. Ez 540 kilométer megtételét jelenti, természetesen gyalog.

Címkék: emlék, gyalog, kék, somogy, túra, sport