A szervező Somogy Megyei Lovas Szövetség négy kategóriában hirdette meg egész napos versenyét, és Somogygeszti az elmúlt évekhez hasonlóan jó házigazda volt. A fiatal lovak és lovasok 90-120 centis akadályokon versenyeztek egymással.

- Ez az a verseny kategória, ahol a lovak és a lovasok is elkezdik a pályafutásukat, és innen tudnak tovább fejlődni az országos minősítőkre - mondta a Somogy Megyei Lovas Szövetség főtitkára, Szarka Ferenc.

A megyei és a regionális bajnokság nyitó fordulója nem mindenkinek hozott szerencsét, a pécsi Rajnai Csilla azonban jól teljesített a pályákon.

- Ő egy nagyon régi lovam, most kezdtem lovagolni újra. vezetünk, de nem ez a cél, A2-ben fogunk menni vele, a cél az amatőr ob, vele és még másik két lóval - mondta a Pécsi Lovasklub lovasa, Rajnai Csilla.

Rajnai Csilla végül két kategóriában is megszerezte az első helyet Grafit, illetve Tihany nyergében. A tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban csökkent a díjugrató lovasok száma.

- Ez a tendencia nem csak Somogy megyére vonatkozik, ahogy nézegettem a statisztikákat, hanem az országhatár menti megyékre is, és ez betudható a gazdasági helyzetnek is. Fejér, Pest és Bács-Kiskun megyére összpontosul a lovasok 75 százaléka, és a maradék létszám, ami a szélsőséges megyékre csoportosul - tette hozzá Szarka Ferenc.

A somogyiak végül értékes második helyezésekkel gazdagodtak: a taszári Pál Renáta, valamint a Lovas Akadémia SC Kaposvár színeiben szereplő Elek Gréta és Németh Hanna egyaránt második lett verrsenyszámában.

Címkék: díjugrató bajnokság, Lovas Akadémia SC, lovasok, Somogygeszti, viadal, sport