A Cukormanufaktúra Kupát a pécsi Gyöngyösi Zoltán, Szabó Gábor páros nyerte meg a siófoki Ezüstparton. A nők között a kaposvári Rák Rebeka, Pálfy Marianna duó diadalmaskodott, míg a vegyes párosok versenyében a székesfehérvári Dzunics Anna, Neukum Gábor egység végzett az élen. A három pályán reggeltől estig ütötték a labdát.

Ahogy már megszokhattuk, a siófoki Ezüstparton megrendezett strandröplabda viadal reggeltől estig tartott, a nap folyamán a három pályán a 42 páros 79 mérkőzést játszott. Nem csak Somogy, hanem Zala, Baranya, Veszprém, Fejér és Tolna megyéből is érkeztek játékosok.

- Mint minden fordulóban, a strandröplabda népszerűsítése a legfőbb célunk. Sikeres, vegyespárosban 18, férfiben 16, nőiben 8 csapat jelentkezett. Szerintem fokozatosan nő az érdeklődés a strandröplabda felé, ezt mi is észleljük, mert minden évben újabb és újabb emberek jönnek - mondta a főszervező, Sántosi Péter.

Az óriási kánikula nem szegte kedvét a strandröplabdázóknak, egymást érték a látványos, izgalmas mérkőzések a homokon.

- A strandröplabda teljesen más, mint a terem. világszinten a két sportág elkülönül. Vannak közös alapok, de a technikai, mentális dolgok külön fejezetet képeznek. Itt egy embernek mindent kell csinálni. Koncentrálni kell a labdamenetekre, itt az ember csak saját magára számíthat - mondta a pécsi, Gyöngyösi Zoltán.

A pécsi sportember régóta kedveli ezt a játékot, és a jó eredményekkel sem marad adós.

- Pécsen nagyon régóta van teremcsapat, strandröplabdázni 15 éve kezdtünk el. Nekünk kapóra jönnek a somogyi versenyek, mert képzett játékosokkal tudunk játszani, és van olyan társunk, aki az országos bajnokságon is indul. Én már régi mottoros vagyok, nem iszok előre a medve bőrére, a strandon bármi megtörténhet. a négy közé bejutottunk, innen már szeretnénk minél tovább eljutni- tette hozzá Gyöngyösi Zoltán.

Gyöngyösi Zoltán végül párjával, Szabó Gáborral megnyerte a tornát a Böcz Dávid, Ledniczki Róbert és a Selega Balázs, Molnár Tamás duó előtt.
Vegyespárosban ugyancsak erős mezőny jött össze Siófokon, így rajthoz álltak a Fino Kaposvár fiatal magyar bajnok játékosai is.

- A múltkori torna szerint kiemeltek voltunk, vegyespárosban egyből a főtáblán játszottunk, eddig egy meccset nyertünk, nemsokára jön a következő. Szerencse, hogy a Balaton parton vagyunk, a meccs után lehet menni fürdeni. A homok nagyon égeti a lábunkat, sokan zokniban játszanak - mondta a kaposvári Vajda Tamás.

Az első helyet ebben a kategóriában végül a Dzunics Anna és Neukum Gábor hódította el. A női párosok küzdelméből a kaposvári Pálfy Marianna, Rák Rebeka duó került ki győztesen. A megyei körverseny következő fordulója augusztus 4-én, szombaton, Fonyódon lesz, ahol ugyancsak amatőr férfi, női és vegyes páros kategóriában vetélkedhetnek a jelentkezők.

Címkék: népszerű, strandröplabda, Siófok, mérkőzés, Somogy, sport