Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dráva-csoportjában. Az aranyéremre két együttes, a Pécs és a Kaposvári Rákóczi második számú alakulata pályazik. A somogyiak helyzete kedvezőbb, hiszen hárompontos előnyben vannak riválisukkal szemben. A záró fordulóban a pécsiek Nagyatádra, míg a Rákóczisok Balatonlellére látogatnak.    

- Igazából tavaly nyáron, amikor elvállaltam ezt a munkát, nem volt erről szó, hogy meg kell nyerni a bajnokságot. Arról volt szó, hogy a játékosok fejlődjenek és az első csapatban tudjanak minél többet játszani, és bebizonyítsák, hogy ők alkalmasak erre a feladatra, és én úgy érzem, hogy ezt maximálisan teljesítettük, de ha már itt vagyunk, akkor semmiképp nem szeretnénk elveszíteni - mondta a Kaposvári Rákóczi II vezetőedzője, Barna László.

Jó hír a kaposváriak háza táján, hogy a csapat egyik húzóembere felépült sérüléséből.    

- Kihagytam az utolsó két hónapot a szezonból, szinte ráment az egész tavaszom arra, hogy felépüljek, de most már százszázalékos állapotban vagyok és remélem, hogy játszani fogok hétvégén - mondta a Kaposvári Rákóczi II játékosa, Major Ádám.

Természetesen a balatonlelleiek is gőzerővel készülnek a mérkőzésre. A csapat jelenleg a 11. helyen áll a tabellán, de több bravúrt is elért már a bajnokság során, így például győztek Pécsen és döntetlent játszottak a Rákóczi vendégeként. Legutóbbi hazai meccsükön pedig 0-2-ről fordítva 4-2-re verték a mohácsiakat. Keszei Ferenc vezetőedző reméli, hogy csapata ezúttal sem marad adós a jó teljesítménnyel.

- Én arra várok, illetve arra számítok, hogy legyőzzük a Kaposvári Rákóczit saját pályánkon. Azt gondolom, mi nagyon sportszerűek voltunk, hiszen a saját érdekeinket is figyelembe véve egyszer már tudtunk segíteni a Rákóczinak, amikor a Pécset legyőztük - árulta el a balatonlellei vezetőedző, Keszei Ferenc.

A Rákóczisoknak már egy döntetlen is elég a bajnoki címhez, amelyet csak akkor veszthetnek el, ha kikapnak Balatonlellén, a Pécs pedig győzni tud Nagyatádon. A lellei rangadó - várhatóan népes közönség előtt - szombaton 17 órakor kezdődik.

Címkék: bajnoki, Rákóczi, balatonlelle, mérkőzés, sport, Kaposvár