Az indulók nem csak az erdőben, hanem a zselickislaki krosszpályán is ízelítőt adtak tudásukból. A szervezők abban bíznak, hogy az újabb sikeres nemzetközi erőpróba után nem marad el a folytatás sem.

Kaposvár határában rendezték meg az Alpok-Adria enduró bajnokság újabb futamát. A viadal egyben magyar, osztrák, horvát és szlovén bajnoki futam is volt, így nem meglepő, hogy sokan neveztek.

- A gazdasági válság ide is benyomja a bélyegét, de nem jelentős a visszaesés. Tavaly 163-an voltak, javult, de korábban 180-200 induló megjelent. Ez a sportág még nem annyira elrugaszkodott, nem kellenek horribilis összegek, de itt is meg kell venni a motort, de még mindig nem olyan drága, hogy ne tudnák megengedni maguknak az osztrák és a szlovén versenyzők - mondta a versenyigazgató, Sasvári Sándor.

Az emlékezetes, 2001-es kaposvári enduro Európa-bajnoki futam után elmaradt a folytatás, hosszú éveken át nem hallottunk erről a sportágról Somogyban. Tavaly azonban jól sikerült a visszatérés, és az idén újra versenyt szerveztek.  

- Elsősorban annak köszönhető, hogy egy nagyon jó társaság jött össze a régiek az újakkal kiegészülve, Sebestyén Zsoltnak, Rapp Csabának, Tóth Lászlónak megköszönve elsősorban, és a Sefag Rt-nek - mondta a szervező, Sipos Zsolt.

A pálya nyomvonala gyakorlatilag megegyezett a tavalyival, az erdei szakasz viszont az idén visszafelé kanyarodott. Az indulók változatos terepviszonyok között küzdöttek a helyezésekért. A mezőnyben a somogyi színek képviselői is rajthoz álltak, szép reményekkel.  

- Természetesen minél jobb helyezést, dobogós helyezést, a harmadosztályban indultunk, remélem, összejön - mondta a SeBaQ SE Kaposvár versenyzője, Gyallai Norbert.

A helyi amatőrök végül a középmezőny elején zártak. Kaposvár városa különdíjat ajánlott fel a legeredményesebb helyi versenyzőnek: ezt egy amatőr, élete második versenyén részt vevő fiatalember Koszéj László Tamás vehette át, aki az osztrák-magyar amatőröknek és a kaposvári versenyzőknek kiírt versenyt is megnyerte. A sportág barátai abban bíznak, hogy lesz még verseny ezen a pályán.

- Az idén két versenyt terveztünk, az őszre egy nézők számára látványosabbat, egy kétnaposat, de sok minden függő még. Reménykedünk, hogy összejön, de kicsit még bizonytalanok vagyunk - tette hozzá Sipos Zsolt.

Az Alpok-Adria Nemzetközi Bajnokság somogyi futamában végül három magyar, két osztrák és egy szlovén győzelem született. A veteránok között Tóth László, a junior mezőnyben pedig Pető Ádám volt a legjobb.

Címkék: Alpok-Adria bajnokság, motorsport, enduro, Zselickislak, Kaposvár