A korosztályos Európa-bajnokság előtt ez volt az utolsó válogató, így kemény csaták, kiélezett küzdelmek jellemezték a viadalt.

A májusi kadet kötöttfogású nemzetközi viadal után újabb rangos birkózóversenyt rendeztek Kaposváron. Az ország legjobbjai és a meghívott külföldiek az RG-csarnokban léptek szőnyegre.

- Ez egy kadet szabadfogású válogató, a harmadik. Meg szeretném nyerni mindenképp, jövőre pedig válogatott szeretnék lennei a saját korcsoportban - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózója, Horváth Barnabás.

A korosztály szövetségi edzője a kaposváriakat is dicsérte a viadal végén.

- Én azt gondolom, komoly lépéseket léptek előre az elmúlt években. a kötöttfogás felé orientálódtak, de a szabadfogásban is részt vesznek a versenyeken, Kovács Bence révén pedig válogatottjuk is van szabadfogásban - mondta a szövetségi edző, Bánkuti Zsolt.

A kaposváriak ezúttal sem maradtak érmek nélkül. Súlycsoportjában Kovács Márk arany-, Farkas andrás pedig ezüstérmes lett. Bak Barnabás, Bódis Milán, Farkas Balázs és Horváth Barnabás pedig egyaránt a harmadik helyen zárta a küzdelmeket.

Címkék: korosztályos, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, birkózás, bajnokság, Kaposvár