Kaposvár városa segít abban, hogy az adományt a leghatékonyabban használják fel az érintett szervezetek.

- Kaposvár mint Nemzeti Sportváros eddig is kiemelt figyelmet fordított a sport, ezen belül is a gyermeksport támogatására. A fiatalok mintegy 100 sportszervezetben 46 féle sportágból választhatnak vagy versenyszerűen sportolhatnak - mondta Kaposvár alpolgármestere. Tóth István hozzátette: a második osztályos tanulók igyen tanulnak úszni a városi fürdőben, az oktatási intézmények pedig a délelőtti órákban a jégcsarnokot használhatják. A Berzsenyi iskola sporttagozatára és a Gárdonyi iskola úszásra szakosodott osztályaiba a kiemelkedő képességű tanulókat várják, de lehetőség van középiskolai szinten is olyan iskolákba jelentkezni, ahol a sportot kiemelten kezelik. Az 1964 óta működő sportiskola idén a Sportiskolák Országos Szövetsége rangsorában a 2. helyet érte el az 500 fő alatti kategóriában.

- A Samsung nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga. Cégünk ezért összesen 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára – mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Kovács Gábor logisztikai menedzser. - A megyeszékhely városok 5-5 millió forint értékű ajándékot kapnak, a város segítségét kértük abban, hogy megtaláljuk, mely szervezetek tudják a leghatékonyabban felhasználni a termékeket – tette hozzá.


A „Smart Sport a Gyermekekért” program célja emellett az is, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára. Az Android, iOS és Bada okostelefonkra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit.










Címkék: gyermekekért, nemzeti, program, Kaposvár, sport